30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Jul2018_5.jpg

Vin til konfekt

Julemaden er sat til livs, der er danset om juletræet, og gaverne er pakket op - og nu er det tid til at nyde lidt julekonfekt i stuen, men hvad serverer du til de små, søde julehapsere? Også til julegodterne kan et godt glas være prikken over i’et.

image name

Juleaften er en lang nydelse ud i vin - også når juleknaset kommer frem

Der vil ganske givet være mange holdninger til, hvad der passer til det hjemmelavede marcipanbrød og til gaveæsken med himmelske mundfulde. Her er det vigtigt, at du skelner mellem de konfektstykker, som er marcipanbaserede og de stykker, der er chokoladebaserede.  

Det gode glas til marcipanen…

Marcipan består af sukker og mandelmel. Det gør konfektstykkerne lidt lettere, lidt mildere og mindre søde end mange andre konfektbidder.

Portvin til julegodterne er det klassiske valg, og den vil altid sprede glæde, når roen sænker sig over familien. Til konfekten, kan du satse på en Tawny portvin. Du kan læse mere om de forskellige portvinstyper her.

Et andet bud er den italienske Marsala. Den fremstilles på den vestlige side af Sicilien, nær havnebyen Marsala - og den bliver ofte kaldt den fjerde hedvin efter Portvin, Sherry og Madeira. Den har en mandelagtig aroma, der passer godt til konfekten

En tredje kandidat er Sauternes, som med sin helt særlige fylde og søde smag vil runde juleaften af på en flot måde. Du kan læse mere om Sauternes her.

… og det perfekte glas til chokoladestykkerne

Det kan altid diskuteres, hvad der kan drikkes til chokolade. Men da chokoladestykkerne i konfektskålen altid er søde, skal du gå efter en vin-ledsager, der ligeledes er sød.

Den franske Banyuls vil være et godt valg, når konfekten er domineret af mørk chokolade. Den har karakter, er fyldt med sødme, og så er den ekstremt delikat.

Portvin holder også hele vejen. Gå efter en Ruby og Vintage til de stykker, der er domineret af chokolade. Et glas portvin er i øvrigt også perfekt til at sidde og ’meditere over’ sidst på aftenen.

image name

Brug for hjælp til at finde den rette vin?

Skjold-Burne har et imponerende udvalg af søde vine. Køb i webshoppen og få leveret direkte til døren.