30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Hero_Fødselsdag_LowRes.jpg

Historien bag Skjold Burne

Den 1. maj 1928 åbnede Willy Skjold Burne sin første vinhandel i Stormgade i København. Denne forretning var ganske lille, og efter 10 år blev forretningen udvidet med en kælder samt et større butiksareal.

Først i 1950’erne blev ”Aktieselskabet Skjold Burne” dannet. Selskabet, der fik til huse på H.C. Andersens Boulevard, var en ren engrosvirksomhed, som leverede vin og spiritus til forretningen i Stormgade, ligesom til andre vin- og købmandsforretninger.

Hos Skjold Burne havde man længe haft et ønske om at markedsføre en type vin, som alle kunne lide – og ikke mindst betale! Man ønskede at henvende sig til den brede befolkning. I 1953 lancerede man derfor den nok så omtalte Monopol – ”den med tyren”. Prisen for 1,5 ltr. af den spanske rødvin var dengang kr. 7,95.

Monopol - ”den med tyren” - blev hurtigt et begreb, og salgstallene voksede med eksplosionsagtig hast. På grund af Monopol’s store succes, ønskede flere vinhandlere og købmænd at sælge Skjold Burnes vine, under navnet Skjold Burne. Ønsket blev efterkommet af Willy Skjold Burne, og grundstenen til Skjold Burne kæden var hermed lagt.

Antallet af Skjold Burne forretninger voksede herefter støt, og i begyndelsen af 1970’erne var der i alt 253 forretninger fordelt over hele landet.

I 1973 blev A/S Skjold Burne solgt til det multinationale spanske selskab RUMASA, som ejede A/S Skjold Burne gennem en årrække. RUMASA blev nationaliseret og alle gruppens selskaber blev sat til salg.

I 1984 købte Taster Wine A/S Aktieselskabet Skjold Burne af den spanske stat. En kraftig omstrukturering rettede op på den dengang kriseramte virksomhed.

Skjold Burne er gennem årene vokset sig til meget mere end den lille vinhandel i Stormgade, København. Skjold Burne er i dag Danmarks største og mest erfarende netværk af lokalt forankrede vinhandlere, som kender livet og befolkningen i deres nærområde. Vinhandlere som tilpasser sig de lokale behov med de rigtige produkter og de rigtige tilbud, det være sig til hverdag eller til festlige lejligheder. Netværket består af Skjold Burne forhandlere samt en række professionelle vin- og spiritusforhandlere rundt om i landet, som fører et udvalgt sortiment. Hertil har vi vores webshop skjold-burne.dk, hvor vores kunder fra nær og fjern, trygt og nemt, kan få adgang til vores store sortiment af vin og spiritus døgnet rundt, leveret direkte til deres lokale forhandler eller hjemmeadresse.