30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
ThinkstockPhotos-451412481.jpg

Alsace

Alsace er kendt som producent af nogle af verdens mest populære hvidvine. Alsace producerer bl.a. stor Riesling, flot Gewürztraminer og herlig Cremant, der er et udmærket alternativ til Champagne. Se vores spændende udvalg af sublime Alsace vine her!

Alsacevin er forårs- og sommervin!

Sylvaner, Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, og ikke mindst de charmerende vine lavet på Muscat og Gewürztraminer er som skabt til at forsøde tilværelsen, både ude i haven og inde ved middagsbordet. Et glas sprudlende Crémant d’Alsace er den festligste velkomst, du kan give dine gæster til sommerens grillfester.

Nogle af verdens bedste og mest kendte hvidvine kommer fra Alsaceområdet i det nordøstlige Frankrig. Vinene er generelt opkaldt efter druesorterne, og flaskerne er let genkendelige ved deres slanke og elegante udtryk. Alsace er med sit store udvalg af drue- og smagstyper et fantastisk område, som byder på alt, lige fra den tørre, mineralske Riesling til den krydrede og kraftige Gewürztraminer. Hvad enten du skal have middag med vennerne, højtidelige begivenheder, eller bare er i humør til et godt glads vin, så findes der med garanti en Alsacevin til lejligheden.

Hvilke Alsace druetyper passer til maden?

Crémant d'Alsace : Er en mousserende vin, der fungerer rigtig godt som aperitif, eller til sushi og lette fiskeretter.

Sylvaner: En tør og liflig hvidvinsdrue som fungerer godt til salater, østers og gedeoste.

Riesling: En velkendt drue som mange kender til og holder af. Den er tør, syrlig og blomsteragtig. Passer godt til fisk og gedeoste.

Pinot Blanc: Frisk og halvtør hvidvinsdrue som fungerer godt sammen med skaldyr, vegetarretter og asparges.

Pinot Gris: En let sødlig hvidvinsdrue med masser af fylde. Passer godt til charcuteri, kraftige oste, lyst fjerkræ og svinekød.

Gewürztraminer: Drue med masser af karakter og kompleksitet. Den er meget aromatisk, krydret og sødlig og passer perfekt til foie gras, stærkt krydret mad eller skimmelost.

Muscat: Er en relativ tør hvidvinsdrue, som er lækker frisk og med kraftig duft af friske druer. Et oplagt valg, hvis du skal servere asparges eller ønsker en frisk velkomstdrink.

De slanke flasker fra Alsace nydes bedst afkølet - men ikke for koldt

Alsacevinene bør som hovedregel nydes ved 8-10 grader. Det er derfor en god idé, at tage vinen ud af køleskabet lidt inden den skal serveres, så vinen stiger lidt i temperatur og herved åbner op for dens skønne kompleksitet og smag. En perlende vin må gerne serveres et par grader koldere end en traditionel hvidvin - omkring 5-7 grader og kan med fordel serveres i et champagneglas.

Alsace er et besøg værd

Alsace ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland. Historisk har Alsace både tilhørt Tyskland og Frankrig, under navnene Elsass Alsace. I dag er området fransk.

Områdets rødder kan måske forklare, hvorfor vinene stilmæssigt minder om nogle af dem, man kan finde i Tyskland. Uanset hvad, har Alsace altid været kendt for at producere unikke vine på en bred vifte af druesorter. Ca. 90% af produktionen som bliver lavet i Alsace, er fokuseret på hvidvin grundet det kølige klima, som området er kendt for, men man finder også rødvin, mousserende og sød dessertvin fra området. Vinmarkerne ligger i et bredt bælte langs med østsiden af Vogeserne. Der produceres 160 mio. flasker vin om året, og ca. 24% eksporteres til udlandet. Heriblandt Danmark der er det fjerdestørste eksportmarked for Alsacevine.

Når, nu sommertankerne er på himmelflugt, så prøv at lade dem foretage en tur gennem vinområdet Alsace. Et besøg kan klart anbefales. Og så er der jo også mulighed for at få smagt lidt på de mange herlige druer, som dette fantastiske område har at byde på.