30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
Pago-de-Cirsus-4.jpg

Pago de Cirsus

Hvem, hvor og Hvad?

Pago de Cirsus blev grundlagt i 2000 af Alejandro Gomez Sigala og er placeret i den sydlige del af Navarra-distriktet lige udenfor Ablitas. Pago de Cirsus er 100 procent samlet på ét vinområde, som dækker over 136 hektar, hvoraf 65% er vinmarker. Vinmarkerne, som gennemsnitligt ligger i en højde af 390 meter over havet, varetages af et hold ønologer samt en tidligere ansvarlig for Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux.

 

Pago de Cirsus er en af de mest anerkendte vingårde i Spanien og er et familiedrevet foretagende, hvor Alejandro Gomez Sigala, som er en af de mest anerkendte vinfremstillere(winemaker) i verden, står for at kvalitetssikre alle dette vidunderlige vinhus’ produkter. En anden af nøglepersonerne bag Pago de Cirsus mange kvalitetsvine er Gurutze Gaztelumendi, som i samarbejde med Alejandro Gomez Sigala sikrer vinenes struktur, kvalitet og unikke personlighed. Gurutze Gaztelumendi har været med fra starten og har bl.a. haft stor indflydelse på udviklingen af Tempranillo-vinene.

 

Pago-de-Cirsus-2.jpg

Produktionen

 

Tempranillo, Merlot, Syrah, Moscatel de Grano Menudo, Chardonnay og Sauvignon Blanc er de 6 druesorter, som Pago de Cirsus benytter til deres vinproduktion. Alle vinmarkerne er sydvendte for at opnå den bedste kvalitet i druerne og dermed også i vinene.

Pago de Cirsus er verdenskendt for deres vine, de har vundet utallige priser for deres kvalitet og forventes at blive den næste Vino de Pago D.O vingård. En del af Pago de Cirsus’ succes skyldes beliggenheden udenfor Ablitas i Navarra og den okkerfarvede lerjord i det skrånende landskab foran bjerget El Moncayo. Kombineret med det kontinentale klima opnås de forhold, der betragtes som optimale for dyrkning af vinstokke.

For at sikre druer af højeste kvalitet reduceres det gennemsnitlige udbytte pr. hektar markant, og der bruges aldrig mere end 6.000 kg pr. hektar. Der er med andre ord tale om, at kun de ypperste druer får lov til at ende deres dage i Pago de Cirsus’ genkendelige flasker.

 

Pago-de-Cirsus-1.jpg

Bæredygtighed hos Pago de Cirsus

Pago de Cirsus måler hvert år deres Co2 aftryk og forsøger at reducere det så meget som muligt. De dyrker druerne efter forskrifterne for bæredygtigt landbrug, og de benytter kun produkter, som er skånsomme for miljøet.

Når druerne hos Pago de Cirsus ankommer til vinslottet sorteres de med håndkraft, hvilket resulterer i, at kun druer af højeste kvalitet bruges til at producere vin. De bedste vine fermenterer i egetræsfade, hvor de skal ligge i minimum 12 måneder. 90% af Pago de Cirsus’ egetræsfade er franske, hvilket bidrager til at skabe en god, koncentreret vin.

 

469734128.jpg (1)