30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Château Lafite Rothschild_06_Copyright François Poincet.jpg

DOMAINES BARONS DE ROTHSCHILD (LAFITE)

Domaines Barons de Rothschild er måske den mest kendte vinproducent i verden og er bl.a. kendt for deres vine fra Château Lafite, som blandt mange anses for at levere nogle af de bedste vine, der produceres i Médoc. Godset opnåede bred popularitet i 1750'erne, da det blev kong Louis XVIs yndlingsvin og har siden 1868 været ejet af familien Rothschild. I dag ledes godset af Saskia de Rothschild og hendes far baron Eric de Rothschild, som bl.a. modtog en Lifetime Achievement Award ved Wine Enthusiast Magazine Wine Star Awards Ceremony i 2011.

SE MERE OM DOMAINES BARONS DE ROTHSCHILD (LAFITE)

Domaines Barons de Rothschild ejer i dag Château Lafite Rothschild, der ved Médoc-klassifikationen i 1855 blev placeret i 1. Cru. Slottet blev i 1868 købt af Baron James de Rothschild og en ny æra i slottets historie begyndte. Château Lafite Rothschild er stadig i Rothschild-familiens eje. Ejendommen omfatter et areal på 100 ha, der har en årsproduktion på 210 tonneaux.

Sideløbende med Château Lafite driver familien også et stort handelsfirma i Bordeaux, hvor de ejer flere forskellige slotte, og producerer forskellige vine, som alle er typiske for Bordeaux og Lafite. Slottet har gennem tiden udvidet sine besiddelser i både Bordeaux, Sydfrankrig og på andre kontinenter. Man har således opkøbt ejendomme eller indgået kompagniskab med vinhuse i Chile og Argentina. I de udenlandske selskaber arbejder lokale sammen med vinfolkene fra Château Lafite, om at producere vine, der både er typiske for det enkelte område og for Lafite. I Pauillac har Lafite også deres eget bødkeri, hvor de egetræsfade der bruges til deres fadlagrede vine, stammer fra.

SE MERE OM LÉGENDE

Barons de Rothschild har foruden deres meget eksklusive vine i mange år skabt en række mere tilgængelige vine til daglig drikke. Oprindeligt startede projektet på baggrund af familie og venner, som ønskede nogle mere let tilgængelige vine. Det er netop disse vine, som blev kendt som "Réserves des Barons". I forlængelse af denne tradition besluttede Domaines Barons de Rothschild (Lafite) at fremstille Réserves Légende ”R” i fem store Bordeaux-betegnelser: Bordeaux, Bordeaux Blanc, Médoc, Saint-Emilion og Pauillac. Vine som i dag er kendt og elsket for deres utroligt høje niveau samt tilgængelige prisniveau.

SE MERE OM LOS VASCOS

I 1988 besluttede Eric Baron de Rothshild at Investere i Chile med købet af en vingård. Vingården døbte han Los Vascos Estate som en hyldest til den tidligere ejer. Vingården rådede over 2.200 hektar land, hvoraf 220 hektar var beplantet med vinstokke. Siden da har Los Vascos udvidet til 640 hektar og er i dag en af de største vingårde i central Colchagua valley. Siden familien Rothshilds overtagelse har Los Vascos’ udvikling sat ny kvalitetsstandard i Chiles vinproduktion, og i dag leverer godset et bredt spektrum af vine til hele verden.

SE MERE OM BODEGAS CARO

”Foreningen mellem to kulturer, to familier og to ædle druer ”

Citat: Baron Eric de Rothschild

Ideen om et partnerskab mellem Domaines Barons de Rothschild (Lafite) og Catena-familien blev født i 1999. Inden længe blev ideen til en konkret plan om at fremstille en enkelt vin, der kombinerede den franske og argentinske kultur og de to signaturdruer fra hver producent, Malbec og Cabernet Sauvignon.

Familien Catena havde produceret vin i fire generationer og var derfor i stand til at trække på sin enorme viden om terroiren i den højtliggende Mendoza-region, og med deres kærlighed til Malbec- druen kunne de derfor finde de bedste vinmarker til projektet. Domaines Barons de Rothschild (Lafite) bidrog i stedet med sine århundreder gamle færdigheder med at dyrke, fremstille og lagre store Cabernet Sauvignonvine. De kunne ligeledes trække på en enorm know-how inden for blanding af forskellige druesorter til fremstilling af vine, der var større end, hvad den enkelte drue kan præstere.

Udveksling og udvælgelsesarbejdet begyndte i 1999 for at kunne producere CAROs første årgang i 2000. Succesen med de første årgange resulterede i skabelsen af en ny vin i 2003: AMANCAYA, som ligesom sin ældre bror var baseret på harmonisk balance mellem argentinsk identitet og Bordeauxstil. Bodegas CARO besluttede derefter at fejre den druesort, som Argentinas vinmarker er berømte for ved at vælge en ren Malbec, ARUMA, startende med 2010-årgangen.

Vingården Bodegas CARO ligger i hjertet af Mendoza har produceret  disse eminente vine siden 2003-årgangen og fungerer som anker i CARO-projektet.

Château Lafite Rothschild_01_Copyright François Poincet.jpg