30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Røde druer 1.png

Corvina

Corvina druen er en af hoveddruerne i Veneto - og dermed i Amarone og Ripasso-vinene. Læs mere om Corvina-druen længere nede på siden og køb lækre vine hvor Corvina-druen indgår.

Se alle vores Corvina-vine

Se hele vores udvalg af vine med Corvina

Det er svært at sige Corvina uden at sige Valpolicella. Corvina er en af de vigtigste druer i produktionen af Amarone og Ripasso samt andre vine fra Valpolicella. Corvina indgår ofte i et blend sammen med Rondinella.

Corvina byder ofte på en syrlig kirsebærsmag, svag farve og meget få tanniner. Druen er tykskindet og egner sig perfekt til at lave Passito vine. Her tørrer man druerne i bakker/måtter efter høsten, så druerne mister noget af saften, og den tilbageblivende saft bliver således utrolig koncentreret med sukker. Kombinationen af den gode syrlighed samt ofte et højt sukkerindhold er opskriften på alkoholtunge og kraftige vine.

Corvina udgør også den største del af den samlede vinmost i Valpolicella. Enkelte producenter laver 100% Corvina vine, og nogle gange klassificerer de disse vine som IGT vine eller almindelige bordvine. Forbilledet for disse producenter skal helt sikkert findes i Bolgheri i Toscana.