30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Drinksunivers_3.jpg

Opskrifter på hjemmelavet sirup

Sukkersirup

Sukkersirup er med til at regulere sødmen i en cocktail og bruges bl.a. i Mojito, Classic Daiquiri, Scandinavian Daiquiri, Gin- og Rum Sour og mange flere.

Grunden til at bruge sukkersirup frem for almindeligt sukker er, at sukkersirup er nemmere at integrere i cocktailen end almindeligt sukker. Det er nemmere at blande rigtigt med sukkersirup hver gang, da man kun skal bruge 2 cl. sukkersirup i forhold til 3,5 tsk. sukker. Ulempen er dog at sirup generelt er dyrt at købe, hvis man vil have det færdigblandet, og derfor kommer vi her med en nem opskrift, så man kan lave det selv:

image name

Ingredienser:

  • 1 dl. vand
  • 175 gram sukker

Fremgangsmåde:

  1. Bland ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Husk at røre godt rundt i blandingen en gang i mellem, så det ikke brænder på.

  2. Når sukkeret er opløst, tages gryden af kogepladen, og sukkersiruppen hældes i en sprøjteflaske eller anden flaske, som kan lukkes tæt. 

Frugtsirup

Frugtsirup bruges primært i en Frozen Daiquiri og er med til at give sødme og frugtsmag. Ellers er processen meget lig med en sukkersirup, dog med den lille twist at du tilføjer bær i sukkerlagen ved opvarmning.

image name

Ingredienser:

  • 1 dl. vand
  • 175 gram sukker
  • Ca. 175 gram frugt afhængigt af dit ønske om intensitet.

Fremgangsmåde:

Afhængigt af dit valg af frugt har din sirup brug for at simre i noget tid. Frugtsirup kan laves med mere eller mindre al slags frugt. Bruger du f.eks. ananas, banan, hindbær, jordbær eller andre bløde frugter, skal grydens indhold simre i 10-20 min. Jo længere den simrer, jo mindre vand bliver der, og jo tykkere og mere intens bliver din sirup. Husk at røre godt rundt i blandingen en gang i mellem så det ikke brænder på.  

Bruger du hårde frugter som kokosnød, skal siruppen simre i længere tid, og vi vil derfor anbefale at tilføje 0,25-0,5 dl mere vand så du er sikker på, at der er nok vand til, at frugtsmagen trænger ind i siruppen. Vi anbefaler også, at du stiler efter en lidt tykkere sirup.

En ingefærsirup skal simre et sted mellem 30 og 60 min, for at ingefæren har afgivet sin smag. Derfor anbefaler vi, at du tilføjer 1-1,5 dl vand, så siruppen ikke brænder på, og smagen kan nå at trække ud. Skræl ingefæren og skær den i moderate stykker, så har den nemmere ved at afgive smag.

Fælles for alle frugtsirupper er, at jo mere frugt du tilføjer ift. mænge vand, jo mere intens bliver din sirup. Du bør derfor altid smage på din sirup, inden du blander den i en cocktail for at være sikker på at balancen er rigtig.