30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
VonOosten.jpg

VON OOSTEN BITTER

- OVER 150 ÅR I DANMARK

"God mod Kolera og Maveonde", stod der i Næstved Tidende i 1867. Det med Kolera har nok ikke den store betydning længere.

Von Oosten er en ældgammel bitter med en meget karakteristisk og kraftfuld smag. Skaberen, Simon Levy van Oosten, blev født i 1799 i Holland. I 1841 flyttede han selv og dermed også produktionen til Hamburg. Her ændrede han ”van” til det tyske ”von”. S.L. von Oosten døde i den høje alder af 79 år.

Bitteren blev i slutningen af det 18. århundrede importeret på fad fra Hamburg, tappet og forhandlet af vin- og spiritus engrosfirmaet Emanuel Møller & Co., København v/Michael Sejersen.

Den 9. oktober 1908 købte Emanuel Møller & Co sammen med vinagenturfirmaet Marinus Møller & Co, København v/William Beylegaard Herseth og Søren Engel rettighederne til navn og produktion for Danmark af købmand Eduard Zaun, Hamburg.

Fabrikationen i Hamburg ophørte under 2. verdenskrig og blev aldrig genoptaget. Danmark er derfor det eneste land, der i dag fabrikerer den originale Von Oosten Bitter.

Von Oosten har i dag en skare af trofaste tilhængere, som aldrig kunne drømme om at byde andet end lige netop Von Oosten. Man har i nyere tid valgt at fjerne en del af teksten fra den originale etiket, af sundhedshensyn. Men oprindeligt stod der følgende øverst på Von Oosten etiketten: ”Dieser Bitter ist nach Vorschrift täglich 3 mal zu gebrauchen”.

- VINAVISEN SKREV -

"Den ældgamle recept til denne bitter kom i 1899 til Danmark, der er det eneste land, hvori drikken fremstilles. Og det er en rigtig flot og spændende bitter med en kraftig (naturligvis), fyldig, ret blød smag med toner af kanelbark og nelliker. Den gammelkendte smag af kamfer er ikke så fremtrædende. Von Oosten er langt, langt bedre end den sædvanlige Gammel Dansk og ikke så sprittet."

image name

Karakteristisk og kraftfuld

Von Oosten har en dejlig karakteristisk og kraftfuld smag af kanel, nellike, appelsin og enebær.

Blandt trofaste tilhængere har den for længst opnået kultstatus: Én gang Von Oosten altid Von Oosten.

Nyd den som en velgørende morgenbitter eller til at varme sig på.

Fås i varianterne 2 cl. og 70 cl.

KØB DIN VON OOSTEN BITTER HER