30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
Co2_Hero.jpg

CO2 - MILJØVENLIG

Siden 1928 har Skjold Burne forsynet de danske forbrugere med vin og spiritus. Vine som importeres fra hele verden både på flaske, men i stigende grad også via store og mere CO2-venlige tanke eller flexibags - til aftapning på flaske eller bag-in-box på vores topmoderne IFS certificerede tapperi i Brøndby tæt på København.

CO2-VENLIG TRANSPORT

CO2-venlig transport er en af hjørnestenene i vores forretning og et emne som vi tager meget seriøst, uanset om vinen bliver leveret til Danmark i flaske eller på tank. Gennem de seneste år er andelen af den vin, som vi har på vores hylder importeret enten via tankvogne, som vi kender det med for eksempel mælk, eller i den føromtalte flexibag.

En flexibag er populært sagt en overdimensioneret bag-in-box-pose, som placeres i en almindelig 20 fods skibscontainer. Flexibaggen kan indeholde 24.000 liter vin, og når containeren når sin slutdestination, og posen er tømt, kan den fjernes, og containeren kan omgående benyttes til at fragte andet gods.

Ved at transportere vinen på denne måde, undgår vi at skulle transportere store mængder emballage, såsom flasker, hele vejen over fx Atlanten. Dette gør Flexibaggen til en ideel løsning både økonomisk og i forhold til vores mål om at reducere den CO2-belastning som transporten af vin medfører mest muligt.

 

EFFEKTIVT OG MERE MILJØVENLIG

I takt med at vindrikkere i Danmark har fået øjnene op for de oversøiske vine, er mængden af vine som vi importerer herfra naturligvis også steget markant.

Hvor det indledende incitament var økonomien, idet man sparede penge ved ikke at fragte emballagen, er der en yderligere og mere væsentlig fordel ved den reduktion af CO2-udledning som fragt ved hjælp af disse overdimensioneret bag-in-box-poser giver. Ved at transportere vinen i store mængder uden flaskeemballage opnår vi nemlig 30% til 50% reduceret CO2-belastning på transporten fra oprindelseslandet til aftapning på flaske her i Danmark. Vinen er af samme høje kvalitet som hvis den var importeret på flaske, men kan drikkes med lidt bedre samvittighed i forhold til det overordnede CO2 aftryk.

For at synliggøre den store reduktion af CO2-udslip der er på netop disse vine yderligere, har vi introduceret to mærkater, der har til formål at gøre det nemmere for dig som forbruger at afkode, om vinen er hjemtaget på den mest CO2-venlige måde.

Mærkaten ”CO2 FRIENDLY” vil derfor fremover blive påsat vinen eller fremgå af produktbeskrivelsen.

De to mærkater angiver den anslåede reduktion af CO2-belastningen for en enkelt flaske alene på transporten fra oprindelsesland til vores tapperi og lager i Danmark.

I tillæg til den opnåede CO2-reduktion i forbindelse med transporten har Taster Wine og herunder Skjold Burne også besluttet, at al strøm vi bruger i vores tapperi er certificeret ”grøn” strøm fra vedvarende energikilder pr. 1. januar 2020 – se certifikat her. 

 

YDERLIGERE INFORMATION

Ønsker du en yderligere uddybning omkring beregningen af CO2-reduktion for de enkelte oprindelseslande kan du læse mere om dette her.

For yderligere miljømæssige og samfundsmæssige tiltag hos Taster Wine herunder Skjold Burne, se venligst vores årlige CSR-rapporter – se rapporter her.

Der gives ingen garanti for beregningernes fuldstændighed eller korrekthed, og disse skal derfor betragtes som et estimat, da disse udelukkede er foretaget på tal fra oplyste kilder og leverandører. Ethvert ansvar for de anvendte faktorer og rigtigheden af beregningsmetoder er udelukket.