30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
iStock_000012450703_Full.jpg

Vin til frugt og bær

Vi har frugter og bær i lange baner. Nogle er danske, andre af mere eksotisk oprindelse. Nogle har sten og er tørre, mens andre er saftige eller har kernehus. Nogle plukker man selv, andre kommer langvejs fra.

image name

Få tips og ideer til, hvilken vin, du serverer til bær og frugter

Hvad skal der i glasset, når frugtskålen bugner? Eller når du har plukket vilde brombær i skoven? Her ser vi nærmere på vores ’mest almindelige’ spiser. 

Vine, der passer til frugterne i skålen

Vin til blomme
Blommer fås i et hav af smagsvariationer, og det har betydning for dit vinvalg. Til blommer med en syrerig smag kan en halvsød Riesling være rigtig god. Er blommerne syltede og bagte vil en sød Grenache være populær - og drik den let afkølet.

Vin til ferskner
Saftige ferskner er toplækre, og de anvendes typisk i desserter og i salater. På vinsiden kan du gå efter en vin fremstillet på Riesling og vælg en med en fin sødme. Sémillon-druen er fast bestanddel i mange søde vine, og de vil også være gode til ferskner.

Vin til pære
Masser af hvidvine har smagsnuancer, der passer til pæren. Det gælder fx en Pinot Gris fra Alsace, der både har sødme og syre. I Riesling-vine kan du gå efter en Spätlese, som er en senhøstet vin. Vil du gerne servere en vin med bobler, kan en italiensk Prosecco med tilpas sødme være et godt og friskt valg.

Vin til æble
Vores æbler bruges i hovedretter, salater og desserter, og tit er de friske hvidvine det bedste valg. En tør Riesling fra Tyskland eller Østrig vil være glimrende. I desserter er der brug for noget sødme, og her vil en ’late harvest’ Sémillon være rigtig fin.

Vin, der passer til skovens mange bær

Vin til blåbær
Rå blåbær er det lille friske indslag på brunchbordet. De rå bær kræver en vin med en ikke for dominerende sødme, for bærrene er ikke ret søde og har en svag syre. Her kan en mellemsød Riesling være et godt bud, men også en mousserende halvsød Muscat kan fungere.

Vin til brombær
Vilde brombær - findes der noget bedre? De smukke bær har friskhed og syre og skal have modspil fra vinen. Skal brombærrene nydes friske, er en ikke alt for sød Moscato d’Asti et godt valg. Serveres bærrene i tærter eller syltede er en senhøstet Riesling perfekt.

Vin til hindbær
Hindbær kan godt lide vin. Friske hindbær passer godt sammen med Moscato d’Asti eller en Cava med lidt sødme. Begge vine har syre, der matcher syrligheden i bærrene. Hvis hindbærrene er syltede, er en Beerenauslese fra Tyskland eller Østrig et godt bud.

Vin til jordbær
Jordbær er lig med sommer! Og jordbær kræver vin med sødme. I den mousserende afdeling skal du gå efter en vin med sødme som fx i en Moscato d’Asti. En tysk Beerenauslese kan også være god, specielt hvis jordbærrene har ligget i balsamico.

Vin til kirsebær
De fleste kirsebær sættes til livs friske, men de findes også i søde kirsebærsaucer. Til kirsebærsaucen er Tawny Portvin og den søde vin fra Banyuls meget velegnede. De har både sødme og syre og er meget raffinerede. Er kirsebærrene friske, vil en halvsød Moscato d’Asti være et godt valg, men glem ikke kirsebærvinen.

Vin til rabarber
Rabarber tilberedes for det meste med sukker for at styre deres syre. Når du vælger vin, er det derfor en god idé at ’følge med’ sukkeret. Gå efter en sød vin og tænk over rabarbernes tilberedning. Til fx kager og is med rabarber, kan en halvsød vin på Gamay-druen være god - og find en med medium sødme!

image name

Er du på jagt efter en vin, der skal passe til frugt og bær?

Skjold-Burne har et stort udvalg af vine, der passer perfekt til frugt og bær. Køb i webshoppen og få din vin sendt direkte til døren.