30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
iStock_000018634647Medium.jpg

Chenin Blanc

Chenin Blanc er en populær hvid druesort, der er blevet dyrket siden det 9. århundrede i Loire-dalen i Frankrig. Denne fyldige druesorts alsidighed gør den til en af de mest elskede og udbredte druer i hele verden. Denne hvidvin kan nydes i mange forskellige stilarter, lige fra sprød og let til moden og fyldig, med aromaer, der spænder fra blomsternoter til noter af citrus, stenfrugter, honning og mineraler.

10 hyppige spørgsmål omkring Chenin Blanc druen

1. Hvad er Chenin Blanc?

Chenin Blanc er en hvidvinsdrue, der stammer fra Loire-dalen i Frankrig. Druen er kendt for sin høje syreindhold og alsidighed, da den kan bruges til at lave en række forskellige vinstilarter, herunder mousserende vin, dessertvin og tør bordvin.

 

2. Hvordan smager Chenin Blanc?

Chenin Blanc-vine er typisk meget tørre, med høj syre og mineralske noter. Druen kan også give vine med honning- og blomsteraromaer.

 

3. Hvordan serverer man Chenin Blanc vin?

Chenin Blanc-vine serveres bedst afkølet, mellem 10-12 grader Celcius. Vinen kan nydes alene eller sammen med mad.

 

4. Hvilke fødevarer passer godt sammen med Chenin Blanc?

Chenin Blanc passer godt sammen med en række forskellige fødevarer, herunder skaldyr, fjerkræ og svinekød. Vinen passer også godt sammen med oste som Brie og Camembert.

 

5. Hvordan opbevarer man Chenin Blanc Vin?

Chenin Blanc-vine skal opbevares køligt og mørkt ved 55 grader Fahrenheit eller derunder. Vinen kan opbevares i køleskabet i op til to uger efter åbning.

 

6. Hvor længe holder Chenin Blanc vin?

Chenin Blanc-vine kan holde sig i op til to år, hvis de opbevares korrekt. Men vinen drikkes bedst inden for seks måneder efter åbning.

 

7. Hvad er nogle populære chenin blanc-producenter?

Blandt de populære Chenin Blanc-producenter kan nævnes Chateau Yvonne, Domaine du Collier og Savennieres. Andre kendte producenter er Vouvray, Clos de La Coulée de Serrant og Château d'Epiré.

 

8. Hvor kan du finde Chenin Blanc-vin?

Chenin Blanc-vine kan fås i de fleste vinforretninger og onlineforhandlere. Loiredalen, Sydafrika, Australien, Californien og New Zealand er også populære steder, hvor der produceres Chenin Blanc-vine.

 

9. Hvad er prisintervallet for Chenin Blanc-vin?

Gode Chenin Blanc-vine ligger typisk fra mellem 70-150 kr. men du kan også finde Chenin Blanc-vine til over 700 kr afhængigt af producent og årgang. Generelt betragtes priser mellem 100 kr. og 150 kr. som middelklasse og alt herover er i en liga for sig selv.

 

10. Hvad er en god erstatning for Chenin Blanc?

Pinot Gris er en populær erstatning for Chenin Blanc. Den har lignende aromaer og smagsnuancer, f.eks. honning og blomsternoter, men er lidt tungere i kroppen. Andre erstatninger omfatter Riesling, Gewürztraminer og Viognier.