30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
479_PinotBlanc--CopyrightZVARDON-ConseilVinsAlsace.jpg

Chenin Blanc

Chenin Blanc er en yderst alsidig drue, som primært kendes fra Loire i Frankrig og i Sydafrika.
Læs mere om Chenin Blanc længere nede på siden - og se vores udvalg af god Chenin Blanc vin til skarpe priser. 

Chenin Blanc er en meget alsidig drue. Med dette hentyder vi til, at den dyrkes over store dele af verden, men også at den har evnen til, at producere knastørre hvidvine til vin med let sødme og helt over til de Botrytisramte dessertvine. De største områder for druen er Loire i Frankrig, Sydafrika og Californien.

I Loire finder vi de helt friske sprøde vine med karakter af grønne æbler. Vi finder også de halvtørre vine fra Vouvray, hvor tonerne i vinen er mere tropiske. Loire byder også på de helt søde vine, hvor Chenin Blanc-druen er blevet angrebet af ædelråd, også kaldet Botrytis. De søde vine er her mindst på højde med vinene fra Sauternes.

I Sydafrika er det primært tørre vine, som bliver produceret på Chenin Blanc, og især på de ældre Chenin Blanc stokke finder man druer, som giver vine med et fantastisk tropisk udtryk. I Sydafrika kaldes druen også nogle gange for Steen.

Californien dyrker også masser af Chenin Blanc. Her bliver druen dog ofte brugt til at blende med andre druer som Chardonnay eller Torrontes.