30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
karsten-wurth-inf1783-120944.jpg

Vinguides

Der er meget viden at tilegne sig om vin. Hvad skal man drikke sin vin til? Hvordan fremstiller man egentlig vin? Hvad er forskellen på økologisk, bio- og naturvin? Eller hvordan afholder man en god vinsmagning? Ofte kan det dog være svært at finde lige præcis de svar, man leder efter. Vi har derfor lavet disse vinguides, der kan hjælpe dig med at få svar på nogle af dine spørgsmål og dermed få mest muligt ud af din vin.

image name

Sæt vin til maden

God mad og god vin går hånd-i-hånd! Men hvordan sikrer man, at den helt rigtige vin kommer på bordet til dyreryggen og til ostebordet? Vi har samlet denne vinguide, så du med nogle få huskeregler på rygraden kan være med til at højne både mad- og vinoplevelsen. 

Sæt vin til mad
image name

Vinanmeldere og skalaer

Den kraftigt stigende interesse i vin verden over har skabt en stor mængde af vinkritikere, vinanmeldere og journalister med egne websites og blogs. Fælles for dem er deres ubetingede kærlighed til vin, dog smager og bedømmer de vin på forskellige måder. Vi har derfor samlet denne lille guide over vinanmeldere, så du kan lære de mest toneangivende at kende, samt hvad der karakteriserer deres måde at give point på.

Vinanmeldere og skalaer
image name

Sådan smager du på vin

Hører du til dem, der ikke helt kan følge med, når udtryk som ’jeg dufter grønne æbler i glasset’ og ’her fornemmer jeg en vin med et strejf af lakrids og chokolade’ flyver hen over middagsbordet, så fortvivl ej! Med denne vinguide hjælper vi dig på vej til at kunne indtage connaisseur-rollen, når der smages på vin. 

Sådan smager du på vin
image name

Kend vinproduktionen

Ligesom med alle andre afgrøder kræver vindruer en stor mængde kontinuerlig opmærksomhed over en længere periode. Lige fra de største vinhuse i verden til små lokale vinbønder - der er ikke plads til at være doven, hvis man vil respekteres som en dygtig vinavler. 

Kend vinproduktionen
image name

Afhold din egen vinsmagning

Det er altid rart at få ros for de arrangementer, man holder for sine gæster. Men når det kommer til afholdelse af vinsmagninger, hvilke vine skal så smages? Og i hvilken rækkefølge? Hvordan arrangerer du smagningen? Hvad serverer du dertil? Vi giver dig den komplette vinguide, så du nemt og sikkert kan afholde den perfekte vinsmagning.

Afhold vinsmagning
image name

Øko/bio/naturvin

Hvad kendetegner egentlig en naturvin? Kan man smage forskel på, om det er økologisk eller biodynamisk? Hvilken metode tager mest hensyn til miljøet? Det er svært at kende de specifikke forskelle på konventionel, økologisk, biodynamisk og naturvin. Vi har derfor lavet en vinguide, der kan hjælpe dig på vej. 

Øko/bio/naturvin
image name

Dekantering og servering

Dekantering er en omdiskuteret sag, og sandheden er, at resultatet afhænger af vinen. Nogle mener, at iltning gennem dekantering giver noget til vinen, andres synes blot, det ser smukt ud. Vi har derfor skabt den ultimative vinguide til dig, så du nemt og hurtigt ved, hvornår der er behov for dekantering, samt hvordan du opnår den bedste servering af vinen. 

Dekantering og servering
image name

Lagring og opbevaring af vin

Har du nogensinde købt en vin og spekuleret på hvor vidt, det var en af dem, der har godt af at ligge i kælderen i et par år, inden du drikker den? Nogle vine bliver rent faktisk bedre med alderen, selvom det ofte er fristende at drikke dem indenfor et mere overskueligt tidsinterval. Men fortvivl ej! Vi giver dig med denne vinguide rettesnore til optimal lagring og vinopbevaring, så du kan få mest ud af dine dyrt indkøbte vine. 

Lagring og opbevaring
image name

Portvin for enhver smag!

Vi har i Danmark, igennem de seneste år, udviklet en stor kærlighed for portvin. Portvin gør noget ved os - og med rette, for portvin har virkelig noget at byde på. 
Vi giver her en portvinsguide til de mange forskellige typer portvin, der findes, så du bliver en haj på portvinsområdet. 

Portvin for enhver smag!
image name

Gode råd til konfirmationer og andre større fester

Konfirmationen er en stor dag - især for konfirmanden og forældrene. Det er dog også vigtigt, at gæsterne går hjem med et smil på læben og et minde om en dejlig fest. Et af de steder, hvor man virkelig kan imponere, er ved de vine, der bliver serveret til arrangementet. 
Uanset om du holder konfirmation, fødselsdagsfest, eller noget helt tredje, kan du altså med fordel benytte vores vinguide. 

Gode råd til konfirmationer og andre større fester