30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
CharlesMignon_3.jpg

Champagne Charles Mignon

Charles Mignon

Den lille champagneproducent, som med en moderne vingård producerer præcise champagner på allerhøjeste niveau.

I kraft af deres vinmarker og tre druesorter (Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir) har Champagne Charles Mignon skabt exceptionelle Champagner, som har medvirket til, at sammenslutningen af champagnehuse UMC, l´Union des Masons de Champagne siden 2003 har kategoriseret Champagne Charles Mignon som værende blandt de største og mest prestigiøse champagnehuse.

Charles Mignon er beliggende i Épernay, som er en af de vigtigste byer i Champagne-regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få der som Charles Mignon har familiekarakter og som holder fast i sin identitet. Alle vine produceres med et øje på familiens traditioner gennem tiden, og Bruno Mignon sørger for, at hans familietraditioner holdes i hævd. Kældrene ligger dybt under byen, og her får champagnerne lov til at udvikle sin kompleksitet til glæde for den sande livsnyder.

Charles Mignon er champagne af høj kvalitet fra 1. Cru eller Grand Cru marker. Fortryllende dråber, hvad enten det er Brut, Sec, Rosé eller den fantastiske top cuvée Comte de Marne.
CharlesMignon_6.jpg (1)

Historien om vinhuset

Champagne Charles Mignon ligger som tidligere beskrevet i Épernay som er Champagnedistriktets hovedstad. Familien Charles Mignon kommer fra en lang række af vinbønder fra den lille landsby Mesnil-le-Huttier i Festigny, som ligger små 20 km. fra Épernay.

 

Charles Mignons vinmarker ligger bl.a. i hjertet af landsbyen Chouilly, som er kendt som ”the Great Growth village of Chouilly” og i Vallée de la Marne, som løber langs Côte des Blancs, et område med vinmarker, der leverer Chardonnaydruer på højeste niveau, hvilket sikrer Charles Mignons høje kvalitet og standard.

Charles Mignonstilen

Med vinmarker i de bedste vækstområder i champagnedistriktet og Charles Mignons præcise vinifikation formår dette exceptionelle champagnehus at fremstille cuvees, der på perfekt vis kombinerer mineralitet med frugtighed og friskhed, hvilket er en af grundene til Charles Mignons anerkendelse i branchen.


Bruno, sønnen i familien og husets ønolog, forsøger hele tiden at skabe den perfekte balance mellem Pinotdruens smagsrigdom og Chardonnaydruens elegance. Charles Mignonstilen er kendt for sin ” struktur, finesse og renhed”. En stil som gennem tiden har medført anerkendelse verden over af Charles Mignonhuset som værende helt i toppen af Champagne og har belønnet Champagne Charles Mignon med mere end 150 priser.

CharlesMignon_8.jpg