30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
iStock-452113115.jpg

Vin til vildt/dyrekød

Når bladene falder af træerne, skoven falmer, og jagtsæsonen går i gang, er det tid til en god og hyggelig jagtmiddag. Og når der er vildt på menuen, skal vinen afstemmes med vildtets fine smagsnuancer.

image name

Er du til vildt og samtidig vild med vin?

Vildtsæsonen er indledt, og gæs, ænder, fasaner og råvildt er klar til at komme på menuen. Det er nu, de rigtige vine til vildtmiddagen skal findes. Og vær opmærksom på, at der er forskellige typer vildt, ligesom tilbehøret til vildtet kan variere.

Det flyvende vildt inkluderer fasaner, gæs, agerhøns og ænder, og så er der det såkaldte hårvildt, som er de forskellige hjortetyper og harer.  

Find ’de vilde’ vine frem til vildt

Gå efter vine, som ikke er for voldsomme, men som alligevel har noget power. Vi anbefaler, at du betragter vinen som en ’støtte’, der skal fremhæve den helt unikke smag, der er i de forskellige former for vildt.

Vildt er mørkt i kødet, og det betyder, at vi helt automatisk får lyst til at vælge en vin med god farve, og dermed peger pilen direkte på rødvin.

Vildt er ganske vist magert kød, men vi tilbereder det på den ’fede måde’. Det pakkes ofte ind i fx bacon, og vildtretten suppleres for det meste med noget fedt og frugtigt - vi nævner i flæng; bær, frugter, Waldorffsalat og saucer af forskellig art. Med disse ledsagere er der brug for en vin med struktur, masser af syre og tannin - det vil spille godt op til det sødmefulde og fede. Men hvilke vine passer så til vildtet?

Gå efter rødvine, der er rige på tannin, saft og aroma

Der er heldigvis masser af vine at vælge imellem. Det klassiske valg er rød Bourgogne til den modne side. Bevæger du dig lidt væk fra Bourgogne, kan du også finde velegnede rødvine i Loire, fx fra Saumur. Her anvender de Cabernet Franc-druen, og det giver den struktur, der gør dem til rigtigt gode ledsagere til vildt. Bliver du i Frankrig, så er vinene fra Médoc i Bordeaux også rige på tannin, saft og aroma.  

Kan vinen være andet end fransk? Svaret er ja! Det kan fx være en tysk Spätburgunder eller en vin fra Piemonte, fx Barolo og Barbaresco, som er fremstillet på Nebbiolo-druen.

Kan man slet ikke drikke hvidvin til vildt?

De fleste vil nok mene, at det klinger forkert, men er du en inkarneret hvidvinsdrikker, kan du da også nyde et glas hvidvin til vildtet - gå da efter en kraftig og fyldig hvidvin.

image name

Er du på jagt efter vin til vildt?

Skjold-Burne har et stort udvalg af vine, der passer til vildt. Køb i webshoppen og få din vin sendt direkte til døren.

Vine til vildt