30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
whisky_old_fashioned.jpg

Drinks og cocktails med whisky

Whisky Sour

De populære Sour-cocktails kan laves med stort set alle former for spiritus. Den mest berømte er den klassiske Whisky Sour, som har præcis samme fremgangsmåde som de andre Sours, bare med Whisky. Men for at lave den bedste Whisky Sour skal man bruge den bedste Whisky. Her vil en Bulleit Bourbon eller en Roe & Co. være supergode valg. Med smagsnoter af cremet vanilje og tørret frugt vil de være et perfekt modspil til de syrlige noter af citron. Vi har lavet en opskrift på den perfekte Whisky Sour:

 

 

image name

Ingredienser:

 • 5 cl. Roe & Co. whisky
 • 2,5 cl. citronsaft
 • 2,5 cl. sukkersirup
 • 1,5 cl. æggehvide (valgfrit)

Pynt:

 • En skive citronskal

Fremgangsmåde:

 1. Shake alle ingredienserne uden is for at emulgere ingredienserne
 2. Tilsæt is i din shaker og ryst den godt
 3. Si cocktailen over i et cocktailglas uden stilk (Rockglas) fyldt med is
 4. Pynt din Whisky Sour med en skive citronskal

Det er valgfrit, om du vil have æggehvider i din drink, så hvis du har glemt at købe pasteuriserede æggehvider, kan du godt udelade dem. Selvom det er valgfrit at tilføje æggehvider i Whisky Sour, mener vi, at en perfekt Sour indeholder æggehvider. Æggehviden er med til at skabe en god cremet konsistens og runder cocktailen godt af.

Old-fashioned

Som det ligger i navnet, er denne cocktail en af de første, som blev opfundet. Man mener, at den originale old-fashioned lavet på Whisky/Bourbon stammer fra begyndelsen af 1800-tallet. Den originale drink bliver lavet på Whisky/Bourbon, sukkersirup og bitter. For at tage din Old-fashioned til helt nye højder kræver det en Whisky eller Bourbon, som har en fyldig, dyb og blød smag. Whisky og Bourbon som Bulleit 10, Bulleit Bourbon, Markers Mark er alle supergode valg til den perfekte Old-Fashioned. En bitter, som ofte bliver brugt i den klassiske cocktail, er blandt andet Angostura Aromatic Bitters og Angostura Orange Bitters. Begge passer supergodt til drinken og vil gå godt i harmoni med de ovennævnte Whiskeys og Bourbons. Opskriften på vores perfekte Old-fashioned ses nedenfor:

 

 

 

image name

Ingredienser:

 • 6 cl. Bulleit 10
 • 4 skvæt Angostura Aromatic
 • 2 skvæt Angostura Orange Bitters
 • 1 cl. sukkersirup

Pynt:

 • En skive appelsinskal

Fremgangsmåde:

 1. Rør alle ingredienserne sammen (inkl. appelsinskallen) i et glas med is
 2. Si cocktailen over i et cocktailglas uden stilk (Rockglas) med frisk is
 3. Vrid appelsinskallen over glasset og sæt den pænt i glasset.

 

Old-fashioned er en drink, som over tid vil ændre sig i smagen, hvilket gør denne cocktail til en skøn smagsoplevelse. Når isen stille smelter i glasset, vil cocktailen gradvist fortyndes. Jo længere du er om at drikke cocktailen, des rundere og blødere bliver den. Den første tår, du tager af din Old-fashioned, er slet ikke den samme som den sidste. Så hvis du synes, den er for stærk til at starte med, så giv den tid i glasset og så skal den nok udvikle sig din fordel.

IRISH COFFEE

Hvis man er kaffeelsker og er til drinks med kaffe, er denne varme drink helt sikkert for dig. Den er perfekt til at varme sjælen i de koldere tider og er absolut et godt alternativ til en dessert. Faktisk blev den i sin tid opfundet for at give varmen til nogle amerikanere, der var kommet til Irland. Dengang bestod den dog kun af kaffe og whisky, men amerikanerne var vilde med ideen, og senere er den blevet til den Irish Coffee, vi kender i dag.

image name

Ingredienser:

 • 4 cl Roe & Co. whisky
 • 2 tsk. brun farin
 • 10 cl kaffe, evt. filter eller stempel (gerne lidt stærkere end normalt)
 • 2 spsk. let pisket flødeskum

Fremgangsmåde:

 1. Varm et Irish Coffee glas (et glas der kan tåle varme) med varmt vand
 2. Hæld Roe & Co. whisky i glasset
 3. Tilsæt rørsukker og kaffe og rør godt rundt, så sukkeret bliver opløst
 4. læg forsigtigt flødeskum ovenpå kaffen med en ske

 

RumSour_2.jpg