30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering
karsten-wurth-inf1783-120944.jpg

POPULÆRE VINOMRÅDER

Alle vinlande har opdelinger af deres vinområder, for at sætte vinene i system. Der findes utallige vinområder med unikke karakteristika. Om så vi er i europæiske nationer som Italien, Frankrig og Spanien, eller bevæger os mod de oversøiske vinproducerende lande, som Australien, Chile og USA, finder du helt sikker noget der falder i din smag. Fælles for de fleste vinområder er, at de hver især fokuserer på forholdvis få druersorter. 

image name

ALSACE

I vinområdet Alsace laves både rødvin, hvidvin, mousserende vin og sød vin, men det er primært hvidvin, Alsace er kendt for, og det er også her, man finder nogle af verdens mest populære hvidvine. Alsace producerer bl.a. nogle fantastiske Riesling, flotte Gewürztraminer og herlige Crémant, der er et udmærket alternativ til Champagne. 

Vinområdet ligger i det nordøstlige Frankrig og grænser op til Tyskland og Schweiz. I Alsace er der stor variation mellem druesorter, geografi, geologi og ikke mindst antallet af producerede vine.

Læs mere om Alsace her
image name

BORDEAUX

Vinområdet Bordeaux er i manges øjne intet mindre end verdens vigtigste vinregion. Det er herfra nogle af verdens bedste, mest kendte og ikke mindst dyreste vine kommer - og det er her, du støder på appellationer som St. ÉmilionPomerol og Margaux.

I nyere tid har Bordeaux dog ikke længere samme dominerende rolle på verdenskortet over vin som tidligere. Og dog… for studerer man de allerfineste og bedste vine, så er der fortsat massiv efterspørgsel på dem, og de sælges til skyhøje priser. Til gengæld er vinområdet udfordret, når det gælder de lavere prisniveauer - her oplever Bordeaux-producenterne i dag en øget konkurrence.

Læs mere om Bordeaux her
image name

BOURGOGNE

Der har været vinproduktion i Bourgogne i Frankrig siden år 300, og Bourgogne er da også et af verdens mest kendte og bedste vindistrikter - sammen med vinområder som Bordeaux og Champagne. Men det er også et af de mest komplekse at finde rundt i. 

Bourgogne har vin til både rød- og hvidvinstilhængeren, men du kan også få en skøn Crémant fra den franske vinregion. Blandt de mest populære druer er Pinot Noir, fanebæreren for rødvin, mens Chardonnay er den mest populære drue til hvidvin, hvor Chablis blandt andet har givet os nogle fantastiske vine.

Læs mere om Bourgogne her
image name

Piemonte

Mod grænsen til Frankrig og Schweiz ligger den italienske perle Piemonte omkranset af bjergkæderne Alperne og Appenninerne. Regionen er især kendt for Barolo, der bliver lavet på Nebbiolo-druen, der har fået sit navn efter det tågede klima i området. Derudover producerer Piemonte også Asti, der er meget populær blandt danskerne.

Lær mere om Piemonte her
image name

Rhône

Der er 700 km mellem det nordlige og det sydlige vinområde Rhône, hvilket gør at klimaet og geologien i området varierer meget fra nord til syd.

I det nordlige Rhône, hvor man har udpræget fastlandsklima med varme somre og kolde vintre, produceres der sofistikerede vine på den blå drue Syrah/Shiraz og den grønne Viognier. I det sydlige Rhône - jo mere man nærmer sig havet - er der decideret middelhavsklima, med varme somre og milde vintre, og her bruges druer som Grenache og Cinsault.

Læs mere om Rhône her
image name

Sauternes

Sauternes ligger i vinområdet Bordeaux og er verdenskendt for at have nogle af de fineste hvidvine i verden. Specielt de søde dessertvine er ikoniske. Druerne får den søde smag, efter den ædle råddenskab er indtruffet og hjælper til at forstærke smagskoncentrationen. Men den ædle råddenskab sker ikke på samme tidspunkt for alle druerne, og derfor skal druerne håndplukkes over flere omgange, hvilket er medvirkende til, at Sauternes har nogle af de dyreste vine i verden.

Sauternes vine vil oftest være produceret på Semillon og med små mængder Sauvignon Blanc og Muscadelle.

Læs mere om Sauternes her
image name

Toscana

Toscana har en utrolig lang vinhistorie. Allerede tilbage til 800 år før vores tid handlede etruskerne med den vin, de havde produceret. Siden da har vinområdet Toscana haft flere op- og nedture, men siden 1980’erne har området kørt derud af for fuld damp. Toscana er blandt andet hjemstedet for manges favorit Brunello, der bliver produceret udelukkende på Sangiovese druer i provinsen Siena. Sangiovese er også hoveddruen bag en anden af Toscanas berømtheder, nemlig Chianti Classico, hvor druen udgør minimum 75% af vinen.

Derudover har du nok også hørt udtrykket ”Supertoscaner”. Et udtryk der kom til som en modreaktion på Toscanas tidligere dalende kvalitet. Her brugte man druer, den italienske vinlov ikke indeholdt, og resultatet var billig vin af høj kvalitet.

Læs mere om Toscana her
image name

Veneto

Hvis du ikke kender Veneto på vinområdets navn, så gør du det helt sikkert på områdets mest kendte vin Amarone. Publikumsfavoritten passer til rigtig meget af den mad, vi danskere kender og elsker. Du kan blandt andet servere Amarone til retter som flæskesteg, tunge gryde- og simreretter, fjerkræ med masser af sovs og lagret ost til dessert - og det er dansk som bare pokker!

Derudover har Veneto også Ripasso, der bliver kaldt for Amaronens lillebror, og de to minder en del om hinanden på mange punkter, hvor Ripasso til gengæld slår Amarone på prisen.

Læs mere om Veneto her