På langt de fleste middagsborde står hvidvinen klar, når der er fisk på tallerkenen. Men forskellige fisk kræver forskellige vine - og det kan godt betale sig at finde den helt rigtige vin, hvis middagen skal gå op i en højere enhed.
En citron eller en hollandaise med lidt bid… Vi serverer ofte fisk med lidt syre på siden, og jo federe fisk desto mere syre. Når det så gælder vinen, der skal ledsage fisken, så er det vigtigt, at den også har syre - og det har de fleste hvidvine.
Fisk er i sig selv ikke så dominerende i smagen, så når du vælger vin, afhænger det faktisk mere af tilberedningen og af tilbehøret til fisken.
Er du også vild med skaldyr? Så se vores tips til gode vine til skaldyr her
Selv om de fleste tænker hvidvin, når vi siger fisk, så kan rødvin faktisk også fungere til fisk.
Rødvin har også den syre, som er så vigtig til fisk, men derudover har de fleste rødvine også tannin, og det giver en meget metallisk smag, når man drikker den til fisk. Gå derfor efter en rødvin med meget lidt tannin og helt uden fadlagring, hvis den skal passe til fisken.
Vi anbefaler en Beaujolais, eller andre unge og frugtrige rødvine.
Skjold-Burne har et imponerende udvalg af vine. Køb i webshoppen og få leveret direkte til døren. Du får fri fragt allerede ved køb for 500 kr.