30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
479_PinotBlanc--CopyrightZVARDON-ConseilVinsAlsace.jpg

Pinot Gris

Kært barn har mange navne. I Frankrig (Alsace) kaldes druen oftest for Pinot Gris. I Italien kalder man druen for Pinot Grigio, og selvom det er samme drue, så smager en italiensk Pinot Grigio meget anderledes end en Pinot Gris fra Alsace.

I Alsace er det en helt anden vin, man får fra druen Pinot Gris. Her har vinen oftest noget mere sødme og fylde. Dette skyldes, at druerne høstes senere, så der er en større mængde sukker i druerne. En god Pinot Gris kan mange gange udvikle sig rigtig positivt og være en oplevelse at smage med lidt alder på.

I Italien dyrkes Pinot Grigio primært i det nordlige Italien. Her får man friske sprøde tørre vine med masser af syre og en smag der ofte er let med eksotiske undertoner. Oftest er Pinot Grigio vine lavet til at blive drukket unge, indenfor 1-2 år fra høståret.

I Tyskland hedder druen Grauer Burgunder og i Østrig hedder den Grauburgunder.