Blød og frisk med lækker frugt. En lækker og yderst indbydende vin.
Attraktiv klar lyserød farve med rødlige strejf. En koncentreret duft med tydelige noter af fersken, ananas, friske druer, jordbær og kandiseret frugt efterfulgt af sort peber. Fyldig, silkeblød og perfekt afbalanceret. En sprød og blød vin i munden med tydelig smag af jordbær og hindbær. Lækker, lang eftersmag.
Perfekt til sommerens lette retter og grillet kød. Den kan også med succes serveres til jordbær, sorbetis af røde bær og frugtsalat. Herudover er den velegnet til det orientalske køkken og moden ost.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Villa Lorane ligger smuk og majestætisk få kilometer fra Loire midt blandt vinstokkene, hvorfra druerne til vinen kommer. Vinen er lavet på en blanding af Gamay, Grolleau og Cabernet Franc-druer fra marker, hvor jorden består af ler og skifer. Druerne smages jævnligt for at kunne afgøre, hvornår druerne har opnået perfekt modenhed.
Efter høsten afstilkes druerne og presses let. Mosten hviler let inden gæring ved 16-20°C, der stoppes med afkøling for at bevare en vis mængde restsukker. Vinen lagrer med let bundfald i fire måneder inden aftapning.
Producenten af Saumur Blanc og Rosé d'Anjou AOC er en del af kooperativet Alliance Loire. Firmaet drives med strenge men simple værdier: solidaritet, respekt og kreativitet. Medlemmerne hjælper hinanden med know-how, de dyrker jorden med respekt for naturen og har respekt for hinanden, og de søger hele tiden efter nye og bedre metoder til at opnå de bedste resultater. Kooperativets filosofi er, at vinen ikke kan blive god uden respekt for både vinbonden og naturen.
Grolleau og Gamay er de to druer, der er brugt til denne liflige rosévin. Den har en fin og sart duft af hindbær og en mild smag af sommerbær med en behagelig lille sødme til slut. En vin, der vil gøre sig godt som terrassevin til lidt salte og søde snacks.
En ganske let og lys rosé-vin på druesorterne Grolleau og Gamay. Det er frugtigt og sprødt i udtrykket, og det er samtidig med en dejlig friskhed, og med en evne til at intensivere nuancerne i eftersmagen. 5 stjerner.