En lækkerbisken fra skønne Toscana. Passo Rosso Toscana er fløjlsblød og intens. Perfekt til et glas i ”utide”.
Vinen er fascinerende, og den smyger sig bogstaveligt talt som den fineste silke i ganen. Mørke kirsebær er dominerende i smagen.
Server Passo Rosso Toscana som et glas ”i utide” eller til pastaretter med kød eller kødretter generelt.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Passo Rosso Toscana er et særdeles vellykket resultat af et lille eksperiment. Med Passo Rosso Toscana kombineres nye teknikker med traditionel viden for at overraske og glæde vinnyderen med en oplevelse af nye aromaer, dufte og stil.
I ét af Italiens smukkeste hjørner, på Monte Cetonas skråninger grundlagde familien Barbanera i 1938 deres familiefirma. Området Valdichiana ligger midt i Toscanas åndeløst smukke landskab. I dag fremstår Barbanera som en dynamisk, moderne virksomhed med eksport til det meste af verden. Oprindeligt koncentrerede familien sig om vine fra Toscana, men den stigende efterspørgsel efter vine fra Italiens øvrige regioner førte til en udvidelse af Barbaneras produktportefølje, som nu også omfatter vine fra andre italienske områder. Ikke ufortjent har Barbaneras vine de seneste år opnået adskillige udmærkelser og medaljer
Violet. Duft af røde bær, hindbær, caramel/smør og krydderier. Meget frugtfrisk. Smagen er sødmefuld til den meget søde side med fede, røde bær, masser af krydderi og fint afstemt frugtsyre. Klart en af de her populære mailstream vine, hvor sødmen spiller en central rolle, men der er dog også lidt kant, fylde og velsmag.
Italien er et vanvittigt herligt land for os, der nyder ukomplicerede og bløde rødvine. Det er denne Passo Rosso fra Toscana endnu et godt eksempel på, for til en fin pris på 69 kroner får du en vin, der har en superlækker og blød duft bag de mørke druer. Smagen er overraskende fint nuanceret, selvom der er så meget blødhed og frugt, og det er særligt den friske og lakrids-prægede afslutning, der sikrer dette. Jeg er vældig begejstret, og prisen er absolut med til at gøre dette til en meget attraktiv vin.