30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Mont Marcal Cava Brut

Pr. stk.
99,75 kr.
Pr. stk.
99,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 1311049

Mont Marcal Cava Brut

Tør og frisk mousserende vin fra det spanske højland. Dette er et glimrende modsvar til andre mere eksponerede og dyre udgaver af mousserende vin.

God til: Aperitif, skaldyr, fisk - fede, fisk - mager


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Mousserende
Druer
Macabeo, Xarel-lo, Parellada
Smagsnoter
Æble, banan, ananas
Alkohol og indhold
11.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Penedès
Producent
Mont Marcal
Serveringstemperatur
5-6°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Nej
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L
Velegnet til
Aperitif, skaldyr, fisk - fede, fisk - mager
Indeholder
Sulfitter

Frugtig og balanceret

Blank og klar i glasset med smukke små bobler. Duften er præget af grønne noter med græs, citrus og æbler. Smagen er tør med frisk frugt og gode bløde bobler.

En herlig aperitif, eller som ledsager til lette fiskeretter og skaldyr.

Serveringstemperatur: 5-6°C

— FinansBureauet27-11-2017
“Fin Cava i ukompliceret stil med skovbund i næsen og tør mund med ristede pinjekerner, nedfaldsæbler og toast i munden. Godt køb.”
— Winelab.dk22-12-2016
“Frisk duft af citrus og nåleskovbund. Sprød, god og vedholdende skum. Citrus, pinje, humle og grønne jordbær i smagen. Tør smag med flot balance mellem syre og let sødme. Ikke en særligt kompleks men mere ligefrem og overbevisende cava.”

Fremstilling

Vinen er produceret på følgende druesorter: Macabeo, Xarel-lo og Parellada, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava produktionen. Vinificationen er traditionel, efter Champagnemetoden 150 kg druer presses let til 100 liter most af særlig høj kvalitet. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur og den stille vin hviler til marts. I marts doceres vinen med rørsukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på flaske. Flasken forsynes med en midlertidig prop og anbringes i dybe, kølige kældre i 20 måneder, for at opnå en langsom gæring og dermed en særlig holdbar kulsyre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få det flokkulerende bundfald til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Mont Marcal Cava Brut efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i og holdes fast med en ståltråds agraf.

Om Producenten

Mont Marcal er beliggende i hjertet af Penedes regionen, 220 meter over havet. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. De nuværende ejere har været her siden 1975 og man har siden været meget innovative, med et blik på historien. Firmaet ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber druer fra yderligere 300 hektar. Dette er med til at sikre en god stabilitet og højt niveau i firmaets vine. Mont Marcal er meget bevidste om den omkringliggende natur og kører et meget bæredygtigt landbrug. Her renses store mængder af vand, til gode for hele området.

Anbefalede produkter