30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Beni di Batasiolo Langhe Chardonnay Morino (2015)

Pr. stk.
104,81 kr.
Pr. stk.
104,81 kr.
Før 139,75 DKK
SPAR 25%
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0621007

Beni di Batasiolo Langhe Chardonnay Morino (2015)

Intens strågul farve, krystalklar og strålende.

God til: Pasta og pizza, skaldyr, sushi, fisk - fede, fisk - mager, oksekød


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Hvidvin
Druer
Chardonnay
Smagsnoter
Tropiske frugter, citrus, grape, vanilje
Alkohol og indhold
13 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Producent
Batasiolo
Serveringstemperatur
6-8°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Morino
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
8
Type af fad
Fransk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Velegnet til
Pasta og pizza, skaldyr, sushi, fisk - fede, fisk - mager, oksekød
Indeholder
Sulfitter

Frisk, frugtig og balanceret

Langhe Chardonnay DOC, Vigneto Morino, Beni di Batasiolo, har en intens strågylden farve. Smagen er tør, elegant, behagelig blød med megen frugt, afsluttet af den fine bouquet af moden Chardonnay med egetræets sarte strøg af honning og vanilje.

En fin ledsager til fisk, alt godt fra havet, lyse kødretter og milde, bløde ostetyper.

Serveringstemperatur: 6-8°C

— Flaskehalsen24-05-2018
“Norditaliensk Chardonnay fra Langhe-området. En vin, der har en dyb gul farve og en diskret og tilbageholdende nuancerig smag. Smagsmæssigt har vi at gøre med en vin, der er super interessant, fordi den tillader sig at være en smule mystisk, inden den slipper magien løs. Det giver en lang, blød og intens eftersmag med en god portion sødme og rundhed fra fadlagringen. Det er stadig er i den diskrete ende, men som ikke desto mindre er insisterende og har en masse at byde på.”
— Din Vin Guide05-04-2018
“En for smagningen intens farve. I duften tydeligt fadpræg og hvide blomster og lidt citrusskal. Smagen er rimeligt straight forward og mere frugt en fadpræget...”

Fremstilling

Chardonnay-druerne er høstet manuelt i midten af september. De er plukket fuldmodne for at give særlig rigdom og finesse i den endelige vin. Druerne behandles meget skånsomt, afstilkes og presses let.

Vinificationen sker efter moderne principper under en lav, kontrolleret temperatur. Gæringen finder sted på egetræsfade. Efter gæringen lagres vinen i 6 måneder på de samme fade. Når lagringen er forbi, tappes vinen på flaske, hvor den modner til efteråret, inden den frigives til salg.

Om Producenten

Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.

Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.

Anbefalede produkter