30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Cossart Gordon Good Company Full Rich Madeira

Pr. stk.
170,00 kr.
Pr. stk.
170,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2011005

Cossart Gordon Good Company Full Rich Madeira

En klassisk Madeira med en medium sødme og flot klarhed i udtrykket. Prøv den til søde desserter eller bløde oste.

God til: Dessert, ost - kraftig, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Tinta Negra Mole
Smagsnoter
Tørrede frugter, karamel
Alkohol og indhold
19 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Madeira
Producent
Cossart Gordon
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
3 måneder
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
3
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
115 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - kraftig, ost - mild
Indeholder
Sulfitter

Sød og fyldig

Vinen er mørk ravfarvet med gyldne strejf. Duften er fyldig med tørret frugt og noter af karamel. Smagen er rund og fyldig. Den fyldige og behagelige frugtsmag efterfølges af en lang eftersmag af træ og subtile chokoladenoter.

Det er en fremragende ledsager til desserter, især med frugt eller chokolade, kager og bløde oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Good Company Full Rich er lavet på Tinta Negra Mole, som er den mest udbredte drue på Madeira. Druerne er høstet fra marker, som ligger i ca. 200 meters højde på både den nordlige og den sydlige del af øen. Mosten gærer med skindet med naturligt gær ved en kontrolleret temperatur på mellem 24ºC og 26ºC i rustfrie ståltanke. Efter ca. 48 timer, når mosten har opnået den ønskede sødme, tilsættes alkohol, hvorved gæringen stoppes. Herefter hældes vinen på såkaldte "estufa"-tanke, hvor vinen over 3 måneder gennemgår en opvarmningsproces, som foregår ved en temperatur mellem 45ºC og 50ºC. Efter "estufagem", som opvarmningsprocessen kaldes, lagrer vinen 3 år på amerikanske egetræsfade. Vinen klares og filtreres inden endelig aftapning

Om producenten

Øen Madeira ligger ud for Portugals kyst og er ikke mere end 732 km2 med 400 hektar vinmarker. Klimaet er naturligvis præget af kraftig blæst fra havet. Vinmarkerne er anlagt i det bjergrige terræn på små terrasser og jordbunden er præget af vulkansk jord med meget basalt.

Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745, hvor han grundlagde firmaet. Madeira fremstilles ved, at druemosten påbegynder en normal gæringsproces, som stoppes ved at tilsætte 96% alkohol. Alt efter hvornår denne fortificering sker, får man afgjort hvor sød vinen skal være.

Anbefalede produkter