30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Fletris Primitivo Appassimento Puglia IGT (2021)

Pr. stk.
149,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk.
149,00 kr.
På lager online
Varenummer: 0551197

Fletris Primitivo Appassimento Puglia IGT (2021)

En Primitivo lavet på overmodne druer. Blød med masser af mørk frugt.

God til: Kraftige krydrede retter, middelhavsretter, oksekød, ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Primitivo
Smagsnoter
Kirsebær, krydderi, rosiner
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Serveringstemperatur
15-17°C
Holdbarhed efter åbning
5-10 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
16.2 g/L
Velegnet til
Kraftige krydrede retter, middelhavsretter, oksekød, ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza
Dekantering
Nej
Indeholder
Sulfitter

Fyldig og charakteristisk

Syditaliens tørre klima modner Primitivo-druerne helt perfekt, så de udvikler sig til krydrede mørke frugter med en fast og indtagende struktur. Vinen har en kompleks bouquet af røde frugter, rosiner og kirsebær.
Flétris Primitivo Appassimento er et godt match til krydrede og fyldige retter.

Serveringstemperatur: 15-17°C

— VinAvisen07-11-2022
“En meget dejlig rødvin med duft af hyldebær og med en kompleks, varm og rund frugtsmag med modne brombær, solbær, hvid peber og strejf af nelliker i den lange eftersmag. En fin syre afslutter herlighederne. Det er vinen til de kølige vinteraftener og til juleanden, når den tid kommer.”

Fremstilling

Flétris betyder egentlig “druer modnet på træ” og navnet blev valgt for at karakterisere denne vin, dens druer og modning. Første modning af Flétris finder sted på fade, der har været benyttet tidligere. Anden modning sker på nye fade, som afgiver aromaer fra træet til vinen.

De smukke grene samt farven på etiketten illustrerer træets betydning for vinen. Druerne høstes, når det er næsten fuldmodne. Herefter bringes de direkte til kold udblødning samt en udblødning med skallerne ved kontrolleret temperatur. Efter en formodning på brugte fade i 12 måneder, modner vinen yderligere på nye egetræsfade for at udtage endnu mere struktur og trækarakter fra fadene.

Anbefalede produkter