En topniveau Cairanne. Her spares ikke på noget, da slottet ejes af Brotte familien, der har store interesser i området. Domaine Grosset er deres absolutte perle, uden for Chateauneuf-du-Pape.
Domaine Grosset, Côtes du Rhône Villages, Cairanne, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af mørke bær og en god finesse. I smagen er der lagt vægt på elegance frem for stor kraft. Vinen er meget blød og med en velbalanceret eftersmag med god smag fra den nænsomme fadlagring.
Vinen er en god ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, lam, kalv, svinekød og ost.
Serveringstemperatur: 17-17°C
Domaine Grossets jorder dækker et areal på 10 ha, som er anlagt på terrasser ved foden af landsbyen Cairanne. Jorden er sammensat af ler og kalk, der på overfladen er dækket af rullesten. Den frugtbare og veldrænede jord skaber voksested for områdets traditionelle druesorter: Grenache 50%, Syrah 25% og Mourvèdre 25%. Grenache-druerne kommer fra vinstokke, der er 80 år gamle. Det årlige høstudbytte udgør lidt under 35 hl pr. ha. Når druerne er fuldmodne, høstes de manuelt og vinificeres separat. Druerne afstilkes og presses. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at bevare druernes fine frugt i den færdige vin. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.
Cairanne er en af cru'erne i Côtes du Rhône Villages. Og der fremstilles dejlige rødvine her - som fx denne. Vinen byder på et opbud af krydrede noter, kraft og saft og en fin og frisk bærsyre til slut. Det er så afgjort en vin, der skal ledsages af mad, og gerne en lidt fed en af slagsen.
Rhone-dalen triumferer i den fremragende 2015 årgang. Til specialprisen på under 100 kr. er denne Cairanne lidt af et fund. Dyb, tæt, kødfuld og saftig med masser af provencalske urter, sorte oliven, konfiteret frugt, tobak, sort peber og velhængt kød. Solidt håndværk fra Brottefamilien i Chateauneuf. Vinen kan med fordel gemmes hen i et par år eller tre. På "Top 10"-listen over Danmarks bedste vine til under 100 kr.
Røde bær i duften. En elegant, saftig vin fra Cairanne. Vellavet med krydrede noter, kirsebær, peber og et strejf vanilje i smagen. Krydret afslutning.
Røde bær i duften. En elegant, saftig rhone vin fra Cairanne som for få år siden fik sin egen AOC. Vellavet med krydrede noter, kirsebær, peber og strejf vanilje i smagen. Krydret afslutning. (89 point)
En herlig, krydret rødvin med strejf af anis i duften og sort peber i den kødfulde smag. En rigtig Rhône-rødvin til en meget attraktiv tilbudspris.