En sprød og lækker økologisk Sauvignon Blanc fra Babich i New Zealand.
Headwaters Organic Sauvignon Blanc har en sart, lys og indbydende farve. I næsen er noter af blomster på fornemste vis kombineret med citron, lime og appelsin. Citrusnoterne går igen i smagen og blandes med en god portion mineralitet. Eftersmagen er sprød og lækker med saftige grønne frugter og krydderier.
Headwaters Organic Sauvignon Blanc er særdeles fremragende til grillede kammuslinger viklet ind i grillet, lufttørret skinke, men også yderst velegnet til grillet fisk i almindelighed.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Headwaters Organic Sauvignon Blanc er lavet udelukkende på Sauvignon Blanc-druer og i 2009 høstede Babich sine første økologiske Sauvignon Blanc-druer fra Headwaters. Druerne høstes i marts og efter høsten køres druerne til vineriet, hvor de afstilkes, presses og gennemgår den første gæring på tanke af rustfrit stål. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring men lagrer to måneder med let bundfald og filtreres inden klargøring til salg.
Babich er et af de største og ældste familieejede vinhuse i New Zealand.
Vinhuset søger konstant efter det perfekte udtryk i de enkelte druer og producerer Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Riesling med stor typicitet. Deres vision er at være blandt de bedste producenter i landet - og den vision må man sige, at de lever op til. Babich leverer elegante, flot balancerede vine af meget høj kvalitet.
Marlborough Valley ligger på den nordlige del af Sydøen i New Zealand. Og her har både lokale vinproducenter og tilrejsende entusiaster fra Frankrig, Australien og resten af verden fået skabt et lille men betydningsfuldt paradis for Sauvignon Blanc-druen. Babich Family Estates er blandt dem, der har overbevist mig flere gange med deres fremragende produkter, og de er da også godt oppe på skalaen denne gang. For her har vi en Sauvignon Blanc, der er ganske lys i glasset, meget frisk i munden, og som samlet set leverer en oplevelse af en vin i balance og med elegance. Den kunne tåle et ekstra twist med power, hvis den skulle helt op i top, men omvendt er det også letheden, der betyder, at den skiller sig ud fra flertallet af New Zealandske Sauvignon Blanc-vine.
Peach and tropical fruit on the nose. Quince and peach on the palate with touches of grass and a long concentrated finish.