30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Babich Wines Winemakers' Reserve Marlborough Pinot Noir (2014)

Pr. stk.
189,75 kr.
Pr. stk.
189,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521153

Babich Wines Winemakers' Reserve Marlborough Pinot Noir (2014)

Babich store erfaring med Pinot Noir og deres markers perfekte placering gør dem i stand til at fremstille denne top- Pinot Noir-vin. En oplevelse af de store. Pinot Noir bliver aldrig kraftig vin, men altid elegant.

God til: Lam, oksekød, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Pinot Noir
Smagsnoter
Kakao, krydderi, kirsebær, vanilje
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
New Zealand
Område
Marlborough
Producent
Babich
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
11
Type af fad
Fransk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1 g/L
Velegnet til
Lam, oksekød, vildt
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Elegant og karakteristisk

Denne vin er flot klar i glasset. Duften er pakket med blommer og kirsebær og lidt krydderi fra fadlagringen. I munden eksploderer vinen med sød primær frugt og en fin tæthed med lang balanceret eftersmag.

Server denne vin til kalvekød, vildt og intense saucer.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— Decanter01-01-2018
“Very glossy, smooth and expressive with some dominant oak but with lots of ripe, sweet fresh fruit and spiciness. There is an attractive, generous Pinot florality with plenty of depth making it long and concentrated.”

Fremstilling

Druerne hentes fra flere forskellige parceller, for kun at bruge den bedste frugt i denne udgave. Den endelige vin er blandet af fem forskellige kloner af Pinot Noir, hovedsageligt 667 og 777. To af de kloner der giver lavt udbytte, men høj intensitet i frugten. Mosten gæres i åbne kar med 10% hele klaser. Efter en lang gæring overføres mosten til en kombination af nye og gamle franske egetræsfade for lagring. Vinen fra disse fades stikkes sammen efter 11 måneder og lagres herefter yderligere to måneder på fad inden den endelige aftapning. Dette er måden man fremstiller stor Pinot Noir på.

Om Producenten

Babich er et af de største og ældste familieejede vinhuse i New Zealand. Vinhuset søger konstant efter det perfekte udtryk i de enkelte druer og producerer Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Riesling med stor typicitet.

Deres vision er at være blandt de bedste producenter i landet - og den vision må man sige, at de lever op til. Babich leverer elegante, flot balancerede vine af meget høj kvalitet.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2016

— Flaskehalsen (12-04-2018)

Jeg er ofte lidt skeptisk når det kommer til franske vine, men de klassiske Rhone-vine kan sagtens vække min begejstring. Og det gør denne økologiske og biodynamiske vin – lavet på Grenache, Syrah og Mourvedre – fra Stephane Usseglio, der har en flot kombination mellem det rustikke i duften og den bløde frugtsmag med eminent integrerede tanniner. De små syrerige elementer fornemmes tydeligt under overfladen, men de overskygger aldrig nuancerne af krydderier og modne frugter, og derfor bliver smagen i denne let lilla vin til lidt af en lækkerbisken i sin helhed. Jeg var godt tilfreds med 2015’eren, men den nye årgang har taget et skridt opad i karakter – både når det gælder smagskarakter og når det gælder den karakter, vi uddeler med stjerner.

Anbefalede produkter