Babich store erfaring med Pinot Noir og deres markers perfekte placering gør dem i stand til at fremstille denne top- Pinot Noir-vin. En oplevelse af de store. Pinot Noir bliver aldrig kraftig vin, men altid elegant.
Denne vin er flot klar i glasset. Duften er pakket med blommer og kirsebær og lidt krydderi fra fadlagringen. I munden eksploderer vinen med sød primær frugt og en fin tæthed med lang balanceret eftersmag.
Server denne vin til kalvekød, vildt og intense saucer.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Druerne hentes fra flere forskellige parceller, for kun at bruge den bedste frugt i denne udgave. Den endelige vin er blandet af fem forskellige kloner af Pinot Noir, hovedsageligt 667 og 777. To af de kloner der giver lavt udbytte, men høj intensitet i frugten. Mosten gæres i åbne kar med 10% hele klaser. Efter en lang gæring overføres mosten til en kombination af nye og gamle franske egetræsfade for lagring. Vinen fra disse fades stikkes sammen efter 11 måneder og lagres herefter yderligere to måneder på fad inden den endelige aftapning. Dette er måden man fremstiller stor Pinot Noir på.
Babich er et af de største og ældste familieejede vinhuse i New Zealand.
Vinhuset søger konstant efter det perfekte udtryk i de enkelte druer og producerer Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Riesling med stor typicitet. Deres vision er at være blandt de bedste producenter i landet - og den vision må man sige, at de lever op til. Babich leverer elegante, flot balancerede vine af meget høj kvalitet.
Klassisk mild og venlig Babich Pinot Noir med røg, ristede kaffebønner og solbrændte krydderurter. Druesmagen vågner forsigtigt i glasset, men det er røgen, kaffebønnerne pg krydderurterne, der har magten i glasset. Udover artighed, renhed og mildhed er dens styrke, at den holder en kontrolleret balance og afstår fra udfald og udfordringer i glasset. Som i de tidligere årgange ved man, hvor man har den. Den er så mild og sart, at den klarer sig bedst uden mad.
... Den lyse kulør går igen, og der er stor dybde i både smag og aroma. Her finder vi dog en velkrydret afrunding, der giver et ekstra spark, men sammen med den nydeligt udviklende eftersmag med komplekse nuancer og spring fra den ene frugt til den anden, er der masser at komme efter i denne Reserve. 5 stjerner.
Intense hindbær i duften. Flot struktur med masser af røde bær, krydderier og vanilje. Flot længde.
Jeg er ofte lidt skeptisk når det kommer til franske vine, men de klassiske Rhone-vine kan sagtens vække min begejstring. Og det gør denne økologiske og biodynamiske vin – lavet på Grenache, Syrah og Mourvedre – fra Stephane Usseglio, der har en flot kombination mellem det rustikke i duften og den bløde frugtsmag med eminent integrerede tanniner. De små syrerige elementer fornemmes tydeligt under overfladen, men de overskygger aldrig nuancerne af krydderier og modne frugter, og derfor bliver smagen i denne let lilla vin til lidt af en lækkerbisken i sin helhed. Jeg var godt tilfreds med 2015’eren, men den nye årgang har taget et skridt opad i karakter – både når det gælder smagskarakter og når det gælder den karakter, vi uddeler med stjerner.
Intense hindbær I duften. Flot struktur med masser af røde bær, krydderier og vanilje. Flot længde.
Very glossy, smooth and expressive with some dominant oak but with lots of ripe, sweet fresh fruit and spiciness. There is an attractive, generous Pinot florality with plenty of depth making it long and concentrated.