30 dages returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Azienda Agricola Mario Giribaldi Barolo DOCG Ravera økologisk (2018)

Pr. stk.
420,00 kr.
Pr. stk.
420,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521789

Azienda Agricola Mario Giribaldi Barolo DOCG Ravera økologisk (2018)

Yderst elegant Barolo, perfekt til det røde kød, vildt, en god steg eller gryderetten.

God til: Rødt kød, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Vanilje, rød frugt, krydderi
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Producent
Giribaldi
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.1 g/L
Velegnet til
Rødt kød, vildt
Indeholder
Sulfitter

Varm, blød og frugtig

Vinen er intens rubinrød i glasset med orangefarvede reflekser, som bliver mere udtalt efter et par års lagring. I næsen er en tydelig duft af rød frugt, jordbær, kirsebær og mørke skovfrugter samt lidt hvid peber, som er karakteristisk for Novello. Munden fyldes med en varm og sødlig smag af vanilje og rød frugt. Let krydrede noter blandes med den røde frugt og gør vinen yderst elegant. Tør i munden med bløde tanniner, der smyger sig om tungen.

Perfekt til rødt kød, vildt, steg og gryderetter. En udsøgt meditationsvin. Efter nogle år er vinen også et udmærket match til mørk chokolade eller desserter med chokolade.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen28-03-2023
“Elegant, lød det enstemmigt fra smagepanelet, om denne rødvin. Den har en fin duft af skovbund og hyldebær og en velkomponeret og kompleks smag med frisk frugt, tilpas tørhed, en god syre og et lille tanninbid. Nyd vinen, som den er her og nu, eller gem den i endnu nogle år til en særlig lejlighed.”

Fremstilling

Nebbiolodruerne til Barolo DOCG er høstet fra vinmarkerne i Novello, hvor de ligger i en højde på 350-400 meter over havoverfladen. Jordbunden består af mergel og ler og har en god dræning og en enestående soleksponering. De to Cru’er, Ravera og Cerviano Merli, laver en udsøgt Barolo med de typiske karaktertræk fra disse to vinmarker. Der vokser udelukkende Nebbiolo af italiensk oprindelse på vinmarkerne. Vinificeringen er traditionel med 20 dages udblødning ved kontrolleret temperatur på 30/35C, og mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen. Efter at have hvilet på tanke af rustfrit stål i fire måneder, lagrer vinen på franske egetræsfade i to år og derefter på flaske i Giribaldis kælder, hvor temperaturen konstant er 16C.

Om producenten

Vingården Giribaldi blev etableret i begyndelsen af det 20. århundrede i en tid, hvor landbrug var mere end blot et erhverv - det var en livsstil præget af hårdt arbejde og dedikation.

I dag viderefører Giribaldi denne tradition med dyb respekt for deres rødder og en urokkelig passion for vinfremstilling. Som tredje generation af vinproducenter driver de familievirksomheden med samme engagement og dedikation, som deres forfædre gjorde. Giribaldi-familien består af 10 medlemmer, der dagligt arbejder sammen for at skabe vin af højeste kvalitet, forenet af en fælles passion.

Siden 2004 har Giribaldi været økologisk certificeret efter en treårig overgangsperiode. Dermed var de blandt de første vinproducenter i Italien til at opnå denne status, hvilket afspejler deres forpligtelse til bæredygtighed og kvalitet.

Anbefalede produkter