Det her er sommervin i så udpræget en grad, at det ville kunne får skyerne til at forsvinde på en regnverjsdag. Der er så meget frugt og sommerstemning i den med både friske noter og lidt blødere og sødere frugter med tropiske referencer
Vinen er smuk strågul med gyldne nuancer. Vinen har en harmonisk syre og god struktur. Intense noter af mandel og tropisk frugt. Fantastisk vedholdenhed i ganen.
Serveringstemperatur: 8-10°C
”Soave er den vigtigste vin her. Vinen har så tætte bånd til vores historie, at vi har valgt at kalde den sit latinske navn ”Libet”. Jeg holder meget af vinens mineralske og blomsteragtige bouquet, de samme aromaer, som findes i vores jord og i de vilde blomster på bakkerne. Men der er mere: søde noter af tropisk frugt og en mandelagtig afslutning”
Giorgio Bennati
Vinen er fremstillet på Garganega druer fra de bakkede områder omkring Soave. Jorden er vulkansk og rig på den specielle vulkanske jordart basalt, som varierer fra kalkholdig til leret. Druerne høstes manuelt, herefter presses de gennem en trykluftsdrevet presse for at sikre en forsigtig håndtering af druerne. Mosten køles ned til 8°C. Den alkoholiske gæring finder sted under kontrollerede temperaturer (14-15°C) efter tilsætning af udsøgte gærsorter for at bevare og fremhæve de karakteristiske aromaer.
Antonio Bennati blev født i 1870 i Cazzano di Tramigna i nærheden af Soave. Hans tilnavn blev Toni Recioto, efter Recioto-vinen fra Verona. Antonio begyndte som meget ung at producere vin tappet på den berømte “bastflaske”. Men først i 1920 – efter første verdenskrig – besluttede han sig for at grundlægge firmaet Cantine Bennati sammen med sin søn Annibale.
”Kunsten at producere vin er en rejse, der byder på unikke følelser.
Det er et privilegie at kreere følelser og det kræver et enestående hold af mennesker”
Casa Vinicola Bennati udvikler sig hele tiden, senest med en ny vingård og et nyt logistikcenter, som kan imødekomme alle ønsker. I samarbejde med Universitetet i Udine arbejder firmaet med at udvikle de traditionelle Valpolicella teknikker.
En dejlig hvidvin med en meget mild krydret duft og en tør smag med god fylde og kopleks frisk frugt. Den vin kan Soave godt være stolt af. Nyd den - ikke alt for kold - til en god skaldyrsret.
En let drikkelig og rigtig dejlig hvidvin, der dufter af mango og andre eksotiske frugter. I den saftige smag er mango også den dominerende note suppleret af modne citrusfruter i den lange eftersmag. En rigtig god all round vin til alt fra lyse fiskeretter og kylling til grønne pizza'er og frisk frugt...
Det her er en sommervin i så udpræget grad, at den nok ville kunne få skyerne til at forsvinde på en regnvejrsdag. Der er så meget frugt og sommerstemning i den med både friske noter og lidt blødere og sødere frugter med tropiske referencer. Og til en tilbudspris på 69,- er det altså svært at finde ligeså gode vine, der på samme vis egner sig perfekt til en varm sommerdag, hvor vinkøleskabet skal på overarbejde.