30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

I Castei Amarone della Valpolicella Classico DOCG (2017)

Pr. stk. v. 3 stk.
199,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 3 stk.
199,00 kr.
Før 349,00 DKK
SPAR 450,- V/MIN 3 FL. FRA 26/4-2/6
På lager online
Varenummer: 0551205

I Castei Amarone della Valpolicella Classico DOCG (2017)

Saftig og fyldig Amarone della Valpolicella Classico fra familien Castellani.

God til: Grill, ost - kraftig, ost - mild, steg, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Corvinone, Rondinella, Molinara
Smagsnoter
Blommer, kirsebær, marmelade, peber
Alkohol og indhold
16 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Producent
Michele Castellani
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Marknavn
Marano di Valpolicella
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
36
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
6.7 g/L
Velegnet til
Grill, ost - kraftig, ost - mild, steg, vildt
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Blød og fyldig

I Castei Amarone della Valpolicella Classico DOCG har en indbydende granatrød farve. I næsen er vinen blød og fyldig med noter at kirsebær, blommemarmelade og en anelse peber. Vinen er harmonisk med en behagelig blødhed og lækre tanniner.
I Castei er perfekt til en god steg, til vildt, grillet kød eller ost.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen31-07-2023
“De 16% alkohol fornægter sig ikke - men de bider heller ikke. De er fint integreret i en lækker, intens, kraftig, fyldig og kompleks rødvin. Her er hyldebær, syltede blommer og søde brombær, men også en dejlig krydring og fin syre til slut. En vin, der kan nydes, som den er, men som også vil egne sig til oksehøjreb, fuglevildt eller kraftigt smagende oste.”

Fremstilling

I Castei Amarone della Valpolicella Classico DOCG er lavet på druesorterne Corvinone (70%), Rondinella (25%) og Molinara (5%) høstet i Marano di Valpolicella dalen i Valpolicella Classica regionen, hvor stokkene står i leret jord med kalksten.
Druerne høstes og opbevares i bokse og sættes til at tørre i 3-4 måneder. Afstilkning og knusning sker i januar/februar. Gæringen sker i små fade à max 5000 liter ved 10-15°C. Skallerne ligger med mosten i 40 dage og mosten overpumpes to gange ugentligt. I maj/juni måned er vinen klar til fadlagringen, som sker på både nye og brugte franske fade og på slavonske fade à 5000 liter og 3000 liter. Endelig modner vinen i et år på flaske, inden den frigives til salg.

Om producenten

Vinfirmaet Michele Castellani bygger på hårdt arbejde og entusiasme. Michele Castellani startede firmaet i Vagatara i 1945. Takket være visionære investorers betydelige investeringer i vinmarker og i udstyr har firmaet udviklet sig til at være et topklasse vineri, som får det optimale ud af råvarerne fra de omkring 40 hektar vinmarker.
Sergio Castellani og hans hustru Maria driver i dag det familiebaseret vineri sammen med deres børn Michele i produktionen, Martina på den administrative side og Mara, som tager sig af internationalt salg.

Anbefalede produkter