En udsøgt blanding af de tre druesorter Grenache, Syrah og Mourvèdre, der giver røde bær, blommer og kirsebær med noter af peber i både duft og smag. Mourvèdre tilfører mineralske noter.
Den dybe, røde farve toner indbydende frem i glasset. De tre forskellige druesorter giver hver sine karakteristika til vinen. Her er både røde bær, blommer og kirsebær med en snert af peber. De mineralske noter er karakteristisk for Mourvèdre.
Den perfekte ledsager til retter med kød eller let krydrede retter.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Grand Chemin Cuvée Velours er lavet på en blanding af Grenache, Syrah og Mourvedre dyrket på vinmarker med en jordbund, der er en blanding af sten, kalksten og ler. Høsten foregår om natten for at sikre, at druerne bevarer friskheden. De tre druesorter vinificeres hver for sig. De gennemgår alle iblødsætning ved lav temperatur inden gæring, som tager to uger, inden den lette presning sker.
I det 16. Århundrede hjalp en munk fra Caunes-Minervois-regionen, Jean d’Alibert, med at udvikle vinmarkerne i området. I dag kan hans indflydelse stadig ses flere steder, det mest åbenlyse er, at hans kloster i dag er en berømt restaurant med speciale i regionale retter. Jean d’Alibert-gruppen, som er opkaldt efter munken, har med skabelsen af Haut Minervois Winegrowers Union bragt 1200 vinavlere sammen. Celliers Jean d’Alibert blev grundlagt for at tappe vinen direkte i den region, den er produceret med Chantovent som ansvarlig for markedsføring og den handelsmæssige del af virksomheden. Chantovent blev grundlagt i 1953 og har siden 1993 været en del Jean d’Alibert-gruppen, som er specialiseret i vin fra Languedoc. De vinavlere, som Jean d’Alibert-gruppen samarbejder med, har et stort ønske om at beskytte og bevare miljøet, og de dyrker således jorden på bæredygtig vis og har gjort det i mange år. Hos Chantovent er der et system på plads, der sikrer fuld sporbarhed på vinene, fra drue til færdig vin, og gruppen er da også IFS-certificeret.