Det vil klæde den perfekte steak fra grillen at blive akkompagneret af denne bamsede syditaliener med sine 15% alkohol. Velbekomme!
Dyb, rød farve med orange strejf. Lækker, frugtig duft med tydelige noter af modne frugter og kirsebær. Velbalanceret, tør vine med god struktur og diskrete tanniner og lette kirsebærnoter i eftersmagen.
Det perfekte match til f.eks. suppe, pasta, rødt kød eller ost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Lavet på en blanding af Cabernet og Primitivo fra vinmarker med en god placering i Puglia og med jord, der er ler- og kalkholdig. Druerne høstes manuelt og gennemgår traditionel vinifikation. Gæring på temperaturkontrollerede ståltanke, hvorefter vinen hviler i fire til seks uger på tanke af rustfrit stål inden aftapning på flasker.
Carlo Scalas historie handler om en familie, som trives med hårdt arbejde i vinmarkerne, og at det bærer frugt, en familie som føler et ansvar for at bevare de lokale traditioner. Vinaktiviteten blev startet af Carlo Scala, en eklektisk person begunstiget med stor intuition og entreprenørånd, søn af frugthandlere og ejer af en lille vinmark på skråningerne af Monte Baldo. I begyndelsen af 1950erne startede arbejdet med at omlægge vinmarken til druer egnet til vin i stedet for de druer, de lokale kroer og barer havde aftaget indtil da.
Passion og viden blandet med moderne teknikker og færdigheder, som dikteret af de moderne tider betød, at vinene fra Carlo Scala, som i starten blev opbevaret og solgt i træfade, hurtigt blev kendt, både lokalt men også i de omkringliggende kommuner. Med tiden har børnebørnene overtaget efter bedstefaderen, Carlo, og moderniseringen i både vinmarker og vineri med bl.a. tappelinje er blevet fulgt nøje af Carlo. Vinen sælges ikke længere på træfade og har i dag stor succes i flere europæiske lande.