30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Abbazia Barolo DOCG (2017)

Pr. stk. v. 6 stk.
169,00 kr.
Sælges kun online!
Pr. stk. v. 6 stk.
169,00 kr.
Før 229,00 DKK
SPAR 360,- KR. V/ 6 FL.
På lager online
Varenummer: 0551167

Abbazia Barolo DOCG (2017)

Endnu en superflot vin fra det nordlige Italien. Abbazia Barolo er lækker harmonisk med en elegant eftersmag. En absolut nydelse.

God til: Ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza, rødt kød, steg, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Smagsnoter
Læder, røde bær, viol
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Abbazia
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
5-10 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
18
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.2 g/L
Velegnet til
Ost - kraftig, ost - mild, pasta og pizza, rødt kød, steg, vildt
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Intens og elegant

Farven en intens granatrød med orange nuancer, som med tiden udvikler sig til en intens violet og murstensrød farve. Bouquet’en er elegant med noter af viol, små røde frugter og lidt læder.
I ganen fornemmes vinen struktureret og harmonisk med vedvarende og bløde tanniner.
Vinen opbevares bedst liggende, tørt, mørkt og køligt.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen28-03-2022
“En rigtig dejlig rødvin, der lige skal have lov til at åbne sig i glasset. Hæld den gerne over i en karaffel et par timer før servering. Når den så åbner sig, får man den fulde fornøjelse af en kompleks duft af violer, vanilje, eg og læder og af en intens og kødfuld, men samtidig elegant smag med fine krydrede noter og tilpas tanniner i eftersmagen, der slutter med en fin lille syre. En topvin til en ualmindelig lav tilbudspris ved 6 flasker. Nyd vinen til sammenkogte (kød)retter og cremede oste.”

Fremstilling

Ved høsten plukkes de fuldmodne Nebbiolo druer og bringes til vineriet, hvor de behandles efter helt traditionelle metoder. Efter den malolaktiske gæring lagrer vinen på egetræsfade i op til to år for at opnå de karakteristiske aromaer fra Nebbiolo-druen. Herefter tappes vinen på flasker og lagrer yderligere, inden den kan frigives til salg.

Om producenten

Casa Vinicola Abbazia ligger i Santo Stefano Belbo, en lille by mellem Langhe Monferrato og Roero.
I flere generationer har Santero familien ejet og drevet vingården, som har en vigtig historisk og kulturel betydning.
Igennem mange år har nye generationer arbejdet efter samme traditionelle mønstre og har haft samme passion, samme kærlighed til naturen og vinmarkerne. Det er en dyrebar erfaring, som starter i vinmarken og slutter i flasken. Vi går i markerne hver eneste dag for at følge udviklingen dag for dag, vores mission er at få det allerbedste ud af vores marker.

Anbefalede produkter