Karakteristisk Barbera med moden frugt og en frisk syre
Tiltalende rubinrød farve i glasset. Duften er præget af violer og kirsebær. I munden er vinen tør, varm og krydret med en snert vanilje og frugt med rødt frugtkød. En typisk Barbera med moden frugt og en frisk syre.
Perfekt til forretter og ost.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Vinmarken, som ligger i Alba, hedder Caj og ligger 380 meter over havets overflade. Vinmarken er på 3,96 hektar, har en kalkholdig jordbund med mergel og er syd sydvestvendt. På Caj vokser udelukkende Barbera af forskellig italiensk herkomst, og vinstokkene står med en tæthed på 5000 vinstokke pr. hektar. De pressede druer udblødes i 11 dage, hvor mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen efterfulgt af temperaturkontrolleret gæring. Efter at have lagret lidt på tanke af rustfrit stål hældes vinen over i egetræsfade, hvor den ligger i ca. otte måneder. Efter tapning lagrer vinen i mindst tre måneder.
Vingården Giribaldi blev etableret i begyndelsen af det 20. århundrede i en tid, hvor landbrug var mere end blot et erhverv - det var en livsstil præget af hårdt arbejde og dedikation.
I dag viderefører Giribaldi denne tradition med dyb respekt for deres rødder og en urokkelig passion for vinfremstilling. Som tredje generation af vinproducenter driver de familievirksomheden med samme engagement og dedikation, som deres forfædre gjorde. Giribaldi-familien består af 10 medlemmer, der dagligt arbejder sammen for at skabe vin af højeste kvalitet, forenet af en fælles passion.
Siden 2004 har Giribaldi været økologisk certificeret efter en treårig overgangsperiode. Dermed var de blandt de første vinproducenter i Italien til at opnå denne status, hvilket afspejler deres forpligtelse til bæredygtighed og kvalitet.
En herlig rødvin med duft af syltede kirsebær og brombær og med en frisk, saftig og blød bærsmag med en fin syre til mad. Eftersmagen har afrundede tanniner. Drik vinen til en ekstra god pasta-ret.