Moden frugt og friskhed i perfekt balance.
Næsen mødes af duften af modne hindbær med et hint af blommer og toast. Smagen har god balance mellem modne frugter og friskhed med en tiltalende krydret, let røget smag fra fadlagringen.
Server vinen til charcuteri, lyst kød eller milde oste.
Serveringstemperatur: 17-18°C
Markerne, hvorfra druerne kommer, ligger i terrasser i højden i Aude Valley mellem Carcassonne og Narbonne. Vinstokkene beskæres efter ”Cordon de Royat” og ”Guyot”-metoderne. Høstudbyttet er relativt lavt med 50 hl/ha.
Vinen gærer malolaktisk i fade for at tilføre kompleksitet og elegance, og den endelige vin lagrer i 10 måneder med 90% i brugte fade og 10% i nye egetræsfade, der alle er fra den samme burgundiske bødker.
Badet, Clément & Co. blev grundlagt i 1995 af Catherine og Laurent Delaunay. Catherine og Laurent nedstammer fra en lang linje af vinproducenter og vinhandlere.
Badet, Clément & Co. handler primært med vine fra Frankrigs tre største vinregioner: Languedoc-Roussillon, Bourgogne og Rhônedalen. Firmaet udvælger de bedste "terroirs", og deres team på 6 vinkypere overvåger nøje både vinifikation og aldringsproces for at sikre de bedste resultater.
Holder man af klassisk rødvin på Pinot Noir-druen, så er denne vin kræs. Det er en dejlig og netop meget klassisk Pinot med duft af blåbær og grønne blade og med en saftig, mild og frisk bærsmag. Nyd den til lette kødretter, kylling eller let afkølet til laks, hvis der skal rødvin til fisken...