30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Beni di Batasiolo Barolo DOCG (2013)

Pr. stk.
179,75 kr.
Pr. stk.
179,75 kr.
Før 299,75 DKK
SPAR KR. 120,00
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521123

Beni di Batasiolo Barolo DOCG (2013)

Kongernes vin og vinens konge - Barolo! Fremstillet på den kraftfulde Nebbiolo drue. Dette er en vin med intens kraft og dyb mørk frugt.

God til: Oksekød, vildt, ost - mild, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Smagsnoter
Tørrede frugter, blomster, krydderi, krydderurter
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Batasiolo
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Slovensk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Velegnet til
Oksekød, vildt, ost - mild, ost - kraftig
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Perfekt balanceret, kraftfuld og yderst behagelig

Batasiolo, Barolo DOCG, har en dyb granatrød farve med teglfarvede reflekser. Duften har noter af mokka, mørk chokolade og brombær. Smagen er fløjlsblød, rigt sammensat med tilsvarende noter. Tanninen er høj, men balanceret af den mørke modne frugt.

Vinen er en særlig fornem ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, kalv, lam og stærk ost. Det anbefales at dekantere vinen inden serveringen.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— VinAvisen04-09-2017
“Her har vi en klassisk Barolo-rødvin - en fornem vin til en gerne krydret (kød)ret med substans. Den har en harmonisk smag med fremtrædende tanniner, der vil udvikles og blive blødere om fire-fem år.”
— Alt om vin25-02-2018
“Læder. Mørke modne små kirsebær og blåbær. Ristet kaffe og kamfer, hvid peber og let touch af trøffel, Grafit, grøn peber. Rund moden frugt der rammes ind af en fin moden garvesyre og en fin tørhed i munden. Vi er ikke på øverste hylde blandt Baroloer, men en god repræsentant for området og en god "new style" Barolo til prisen.”

Fremstilling

Ved høsten plukkes de fuldmodne druer manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 15-20 dage, til den har opnået sin mørke røde farve. Gæringen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og krydderi i den endelige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, før vinen frigives til salg.

Om Producenten

Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.

Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2012

— Ekstra Bladet (19-01-2018)

Saltlakrids, tang, kirsebær og rosmarin. Mellemfyldig med pæn koncentration og dybde. Stadig ung og med stort potentiale, har bagagen i orden og smager tilmed dejligt nu. God nebbiolo karakter og relativt åben på paletten. (90 point)

— Ekstra Bladet (19-01-2018)

Anbefalede produkter