Med sin mangfoldighed i smagen er Old Vines Zinfandel fra Rodney Strong et pragteksemplar på, hvad Zinfandel har at byde på.
Frisk frugt fra Russian River Valley kombineret med moden og krydret sødme fra Alexander Valley og Dry Creek giver en vin med stor smagsmæssig mangfoldighed. Her er noter af brombær, blommer og boysenbær med et touch af søde, røde bær og cremet vanilje.
Serveres f.eks. til krydret svinekød eller pizza med barbecuekylling.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Da Rod Strong købte et stykke jord på Westside Road lige bag vineriet, valgte han klogt nok at lade de 15 ha beplantet med gamle, knudrede Zinfandel-vinstokke fra 1904 blive stående. I dag høstes der stadig Zinfandel fra de gamle vinstokke. Zinfandel-druerne til Old Vines kommer bl.a. fra disse gamle vinstokke og gæres traditionelt. Efter gæring lagres vinen 18 måneder på 80% franske egetræsfade og 20% på amerikanske egetræsfade.
Sonoma County’s første CO2 neutrale vinproducent.
Rodney Strong Vineyards er i dag ejet af Tom Klein, der købte vineriet i 1989. Tom har fra starten været interesseret i, at optimere Rodney Strong Vineyards til at møde de krav, den moderne forbruger stiller til gode vine. Der er investeret i nyt udstyr til kælderen, marker er genplantet, og der dyrkes efter regler for bæredygtigt vinbrug. Det kræver det bedste råmateriale at producere gode vine og med vinmarker i de bedste områder, Alexander Valley, Russian River Valley og Chalk Hill, producerer Rodney Strong verdensklasse vine, der viser essensen af Sonoma County.
Derudover er Tom en stærk fortaler for miljøet, og i oktober 2009 blev Rodney Strong, som det første vineri i Sonoma County, defineret som CO2 neutralt. Dette er bl.a. opnået med et stort anlæg af solceller på toppen af vineriet.
... Cremet fløjlsblød og rund og det hele holdes oppe af en let syre. Mod slutningen bliver belønnes man med den karakteristiske peberkrydrede Zinfandel afslutning. Det her er Zinfandel når det er absolut bedst.
Her er vi helt oppe at ringe. Det er en vin af absolut top-kvalitet fremstillet på druer fra Sonoma. Den er modnet i små franske og amerikanske fade og er et eksempel på den ikke så jammy-agtige stil af Zinfandel. Det er en vin i perfekt balance med noter af mørke kirsebær i både duften og smagen og med solbær i den lange eftersmag. En tilpas syre sætter punktum for nydelsen.
Modne jordbærnoter i duften. Flot intensitet i smagen med solmoden frugt og krydderier. Pæn syre og lang krydret afslutning.
Der er smæk på smagsnuancerne i denne Zinfandel fra Californien. Druerne kommer fra forskellige områder og er sammensat sådan, at de hver især understøtter det samlede smagsbillede, der tegner en frugtdrevet, fyldig og fedmefuld Zinfandel med friske noter af lysere bær. Det giver en vin med en meget klassisk og fin aroma, og det er svært ikke at tænke på Zinfandel som det første, når man smager den i en blindsmagning. Den kan virke lidt robust i første indtryk, men giv den lidt tid til at åbne sig, for så vil noterne at mørke frugter, friske bær og let pebrede krydderier falde i balance.
En lækker rødvin, der spiller med musklerne. Den er kraftig med noter af modne mørke kirsebær i smagen og med en indtagende sødme i eftersmagen. Det er en vin, der kræver mad på bordet - gerne krydret oksekød eller en simrekødret.
Masser af jordbær og varme krydderier i duften. Velbalanceret og flot vin med masser af umiddelbare frugtige noter, let brændte krydderier og vanilje. Flot længde. 91 point