30 dages fri returret
Fragtfrit ved bestillinger på 500 kr. eller derover - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Viña Rufina Crianza Tempranillo (2014)

Pr. stk.
90,00 kr.
Pr. stk.
90,00 kr.
Før 149,75 DKK
SPAR 39%
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521237

Viña Rufina Crianza Tempranillo (2014)

En elegant Tempranillo fra Bodegas Santa Rufinas egne vinmarker i D.O. Cigales, Valladolid. Kraftfuld og energisk i smagen, velstruktureret og fyldig.

God til: Oksekød, lam, kylling og kalkun, kalv, ost - kraftig, ost - mild, svinekød, fisk - fede


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo
Smagsnoter
Moden frugt, vanilje
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
D.O. Cigales
Producent
Viña Rufina
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Cubilla de Santa Marta (Valladolid)
Dyrkningsmetode
Naturvin
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
14
Type af fad
Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.82 g/L
Velegnet til
Oksekød, lam, kylling og kalkun, kalv, ost - kraftig, ost - mild, svinekød, fisk - fede
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Intens og udtryksfuld

Vinen fremstår med en flot rubinrød farve i glasset med lilla, næsten blålige reflekser. Duften, som er yderst tiltalende og aromatisk, er intens og fyldt med frugt. Den rige frugt fra duften går igen i smagen blandet med noter af eg, krydderier og vanilje. Den samlede oplevelse er en velbalanceret vin med god struktur og en behagelig eftersmag.

Server vinen til et udvalg af spanske pølser, grillet kød eller rødt kød.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Fremstilling

Vinen er lavet på 100% Tempranillo, som dyrkes på vinstokke, der er 30-40 år gamle. Selvom en del af vinfremstillingen er mekaniseret, foregår høsten i hånden, hvor druerne udvælges nøje netop for at sikre bedre kvalitet i det færdige produkt. Høsten starter i slutningen af september efter adskillige analyser af druerne for at afgøre druernes modenhed. Klaserne klippes med nænsomhed af i hånden og transporteres til vineriet hurtigst muligt for at bevare druerne så intakte som muligt. Efter ankomst til vineriet foretages yderligere en nøje udvælgelse af de bedste drueklaser, som afstilkes og presses let. Druemost og -kvas hældes på rustfrie ståltanke, hvor den alkoholiske gæring foregår ved kontrolleret temperatur på mellem 28oC og 32oC i løbet af ca. 10 dage. Vinen sies fra kvaset, hvorefter den malolaktiske gæring foregår ved 19-22oC. Efter endt gæring lagres vinen 14 måneder på egetræsfade.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2012

— Ekstra Bladet (03-06-2017)

Tempranillo fra Cigales i det nordlige Spanien. Mørke kaffenoter i duften. Masser af fadpræg og en flot koncentration. Brombær, chokolade, mocca og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning.

— FinansBureauet (01-05-2017)

Pæn og fyldig spansk vin med let støvet næse og tæt mund med bløde tanniner og pæne mængder lakrids, peber, vanilje og bitter chokolade pakket ind i afdæmpet syre.

— VinAvisen (01-05-2017)

En meget flot og lækker rødvin... Den har varm, fyldig og tæt smag med tilpas krydring, bløde tanniner og fint integrerede fadnoter. Lang eftersmag. Nyd den til en god bøf eller gryderet.

Anbefalede produkter