Fyldig og intens Saint-Joseph vin med masser af karakter og charme. En flot og elegant eksponent for Côtes du Rhône vine.
Marandy fremstår smuk mørkerød i glasset med en let hindbærfarvet kant. Duften er intens og fyldt med toner af sorte frugter, peber og ristede næsten karamelliserede undertoner. I munden opleves vinen elegant og fyldig med flot integrerede tanniner. I ganen fornemmes noter af hindbær og solbær med et let krydret præg.
Server denne elegante vin til lette kødretter af for eksempel svinekød eller fjerkræ, til let krydrede pastaretter eller bløde oste.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Syrah-druerne til Marandy er høstet ved optimal modenhed i efteråret. Efter høsten sorteres stilkene fra druerne, inden de gennemgår en kold og skånsom maceration (udblødning). Den alkoholiske gæring finder efterfølgende sted ved 26-28 °C i en periode på ca. 15 dage. Under gæringen pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at trække mest mulig saft og kraft ud af vinen. Herefter presses druekvaset, inden vinen gennemgår en malolaktisk gæring på egetræsfade, efterfulgt af 6 måneders lagring ligeledes på egetræsfade.
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.
Du kender måske Rhone-vine for deres saftige og omfavnende stil. Men her er vi i en mere kompleks og udfordrende variant. Først og fremmest hænger det sammen med, at denne vin er lavet på ren Syrah-drue, så i modsætning til de traditionelle blends, hvor der eksempelvis kan være suppleret op med Grenache og Mourvedre, så får du her en mere rendyrket vinoplevelse, der til gengæld også er kompromisløs på sådan en måde, hvor man skal kunne lide lige præcis denne retning, for at man bliver rigtig begejstret. Det kan virke lidt ulogisk, at en vin, der er lavet på en enkelt druesort, har flere lag og nuancer, end en vin, der er sat sammen med flere forskellige typer af druer. Det hænger dog gerne sammen med, at et blend bliver balanceret, så man rammer et lidt blødere midterpunkt i smagen, hvor enten vildskaben, syren eller sødmen er blevet mere eller mindre elimineret. Det gør en vin som denne til en større oplevelse for dem, der lige præcis elsker den vildskab, som kombinationen af lyse frugter og en tydelig snert af peber giver. Hvis du er mere til en blød vin, der rammer den helt brede smag, så vil du nok hellere vælge en anden. Men det er altså ganske overbevisende, når Brotte i denne Saint Joseph Marandy formår at få Syrah-druens karaktertræk til at træde så flot og afbalanceret frem. 5 stjerner.
Her har vi en rigtig dejlig Rhône-rødvin (Saint-Joseph ligger i Rhône). Der er saft og kraft, frugt og fine noter af svampe og en saftig eftersmag, der bliver hængende længe i munden. Tanninerne er bløde og afrundede...