30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Mont Marcal Cava Semi Seco

Pr. stk.
110,00 kr.
Pr. stk.
110,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 1311041

Mont Marcal Cava Semi Seco

En halvtør mousserende vin fra Spanien. Denne vin har så tilpas sødme, så den passer glimrende til frisk frugt og tørre kager.

God til: Aperitif, dessert


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Mousserende
Druer
Macabeo, Xarel-lo, Parellada
Smagsnoter
Citrusfrugt, fersken
Alkohol og indhold
11.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Penedès
Producent
Mont Marcal
Serveringstemperatur
5-6°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Nej
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
33 g/L
Velegnet til
Aperitif, dessert
Indeholder
Sulfitter

Frisk, frugtig og indbydende

Klar i glasset med herlig frisk ekspressiv duft. Her er noter af lidt gule blomster, appelsin og modne æbler. Smagen er medium tør med god friskhed og noter af kandiseret citrusfrugt. Herlig frisk stil.

Rigtig velegnet som aperitif eller som ledsager til tørkage eller frisk frugt.

Serveringstemperatur: 5-6°C

Fremstilling

Vinen er produceret på Macabeo, Xarel-lo og Parellada, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava produktionen. Vinificationen er traditionel, efter Champagnemetoden 150 kg druer presses let til 100 liter most af særlig høj kvalitet. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur og den stille vin hviler til marts. I marts doceres vinen med rørsukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på flaske. Flasken forsynes med en midlertidig prop og anbringes i dybe, kølige kældre i 20 måneder, for at opnå en langsom gæring og dermed en særlig holdbar kulsyre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få det flokkulerende bundfald til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Cava Semi Seco efterfyldes med den samme vin og en anelse rørsukker. Champagneproppen sættes i og holdes fast med en ståltrådsagraf.

Om producenten

Mont Marcal er beliggende i hjertet af Penedes regionen, 220 meter over havet. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. De nuværende ejere har været her siden 1975 og de har været meget innovative men stadig med et blik på historien. Firmaet ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber druer fra yderligere 300 hektar. Dette er med til at sikre en god stabilitet og højt niveau i firmaets vine. Mont Marcal er meget bevidste om den omkringliggende natur og kører et meget bæredygtigt landbrug. Her renses store mængder af vand til gode for hele området.

Anbefalede produkter