30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

IL Cadere, Appassimento Rosso, Årets Jagtvin (2018)

Pr. stk.
69,75 kr.
Pr. stk.
69,75 kr.
Før 99,75 DKK
SPAR KR. 30,00
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521399

IL Cadere, Appassimento Rosso, Årets Jagtvin (2018)

Årets Jagtvin, Il Cadere, er en kraftfuld sag med en fin sødme, lækker chokolade og masser af intensitet, oplagt til sæsonens traditionelle vildtretter.

God til: Vildt, oksekød, ost - kraftig, ost - mild


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Negroamaro, Merlot, Primitivo
Smagsnoter
Mørke bær, krydderurter, vanilje
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Producent
Botter
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
5
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
10 g/L
Velegnet til
Vildt, oksekød, ost - kraftig, ost - mild
Indeholder
Sulfitter

Fyldig, intens og kompleks

Il Cadere er intens rød i glasset med et elegant lilla skær. I duften mødes man af modne, tørrede frugter som blommer og rosiner. Fadlagringen har tilført vinen noter af chokolade og krydderier. I munden opleves Il Cadere fyldig og flot afrundet, her går noterne fra duften igen og støttes op af en flot balanceret sødme fra de delvist udtørrede druer. Il Cadere er lang og vedvarende i eftersmagen med fint integrerede og diskrete tanniner.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— Bare go mad23-08-2019
“Skjold Burne har med deres bud på årets jagtvin fundet noget nær den perfekte publikumspleaser af en rødvin, som både har overarm nok til at have vildsvin og kronvildt til bords, men som samtidig udgør et yderst behageligt selskab i sofaen, når først de mørke vinteraftener melder sig. Opskriften synes såre simpel – man udvælger tre af de mest populære druesorter i Syditalien, og lader dem hænge lidt længere på vinstokkene for at gøre vinen endnu mere koncentreret og kraftfuld. Herefter kommer de i kyndige hænder hos en vinmager, som formår at sammensætte den helt rigtige stil og udtryk skræddersyet til de danske forbrugere. Kort og godt opskriften på en bestseller-vin, som måske ikke er så simpel igen, da en vin af denne kaliber ikke er hverdagskost til prisen. Hvis Il Cadere Appassimento Rosso 2018 var et stykke vildt, ville den helt sikkert være det største krondyr i flokken, for denne vin er ganske enkelt størst til prisen. I glasset fornemmer man straks, at der her er tale om en kraftfuld og robust vin, som skaber noget nær solformørkelse i glasset med sin blæksorte farveskala. Duften er insisterende og kraftfuld, og man fornemmer mørke bærfrugter som blommer, rosiner og brombær i næsen. De samme elementer går igen i smagen, hvor man samtidig fornemmer lidt chokolade og vanilje. Il Cadere Appassimento Rosso 2018 opleves både blød og rund, men samtidig også intens og fyldig med en god kompleksitet, polerede fløjlsbløde tanniner og en velafstemt saftig bærsødme, som gør denne vin stærkt appellerende til de danske ganer. Eftersmagen er forholdsvis lang, og man fornemmer letkrydrede noter i finalen. Til tilbudsprisen på blot 69,00 kr. er denne vin et “Helt exceptionelt godt vinkøb”, som gerne må komme op og hænge på min trofæhylde.”
— VinAvisen02-09-2019
“Dette er årets "jagtvin" fra Skjold Burne, og den er "vildt" god. Den kommer fra den italienske støvlehæl og er lavet på druerne Negroamaro, Merlot og Primitivo. Der er frugtfylde, god krydring, noter af chokolade og sødme fra brugen af Appassimento-metoden med de tørrede druer. Lang eftersmag.”
— Smag på vin08-09-2019
“Skjold Burne kæden har igen ophøjet Il Cadere til ’Årets Jagtvin’, og det giver også udmærket mening med dens sødme, fylde og krydring. Lavet på appasimento metoden med de halvtørrede druer har vi en vin der er godt koncentreret i aroma og smag. Dufter af blommer, kirsch, rosiner, chokolade og let ceder. Masser af smag med stor frugtighed og en del bærsødme, men der er en fin syre og en høj alkohol til at balancere, hvorfor den passer fint til det sødlige kød fra vildt.”

Fremstilling

Il Cadere er lavet på 60% Negroamaro, 25% Merlot og 15% Primitivo og bærer betegnelsen Vino Passito. Druerne høstes i starten af oktober for at opnå optimal modenhed og dermed højt sukkerindhold og passende alkoholindhold. Inden de høstes, hænger de på vinstokkene og tørrer i ca. 15 dage, en metode der kaldes "Appassimento på vinstokke". Appassimentometoden kendes også fra Amarone og Ripasso, men her ligger druerne som regel til tørre på stråmåtter. Under tørringen af druerne på vinstokkene, mister de omkring 50% af vægten. Tørringen af druerne giver de karakteristiske noter af moden frugt så som blommer og rosiner.

Anbefalede produkter