En virkelig velsmagende vin lavet udelukkende på Sangiovese-druen. Den smager af saftige, modne bær og er en udsøgt fornøjelse at drikke.
Farven er smuk rubinrød. Duften er intens med en udpræget duft af modne røde bær og krydderier. I munden opleves vinen behagelig og blød og med en god struktur, hvor de modne røde bær igen kommer til udtryk. Eftersmagen er rund og lækker med en god balance af tanniner.
Vinen er med sin intense smag en sublim ledsager til kraftige retter så som stege og vildt.
Lagringspotentiale: Under korrekte forhold kan vinen gemmes i 5-6 år.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Tenuta Sant’Alfonso Chianti Classico DOCG er lavet 100% på Sangiovese-druer. Vinen er én af to Cru-vine, der produceres i dag med 100% Sangiovese-druer, som udelukkende er dyrket på Sant’Alfonso-vinmarkerne. Studier og eksperimenter udført i vinmarken har vist, at den mest lerholdige og mindst stenede jord kombineret med brugen af særlige Sangiovese-vinstokke giver druer, der udvikler sig og modnes med en højere koncentration af tanniner og andre aromagivende substanser end normen.
Der bruges de nyeste temperaturkontrollerede gæringsteknikker, som er med til at bevare den intense røde farve og aromaen fra druerne. Efter gæring hældes vinen på franske egetræsfade, hvor den ligger i ca. et år efterfulgt af en periode på flaske, inden den frigives til salg.
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.
Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 500 hektar i det Toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat ”diamanten” i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser.
Jeg er ikke den helt typiske fuldblods-fan af Chianti-vine, men når vine herfra er sat ordentligt sammen, så hopper jeg altså gerne op i vognen af jublende tilbedere. Og denne vin er – selvom den sagtens kan tåle at få en håndfuld år mere på flaske – en utroligt flot Sangiovese-oplevelse, der både byder på den ranke, lækre og syreprægede struktur, men også med en omfavnende tilgængelighed. Her er både noget til de syrlige og de frugtglade smagsløg – og hvis du hører til dem, der kan lide begge dele i smuk balance, så får du svært ved at holde dig fra Sant’ Alfonso. 92 point.
A modern style, driven by cherry and berry fruit, vanilla and milk chocolate flavors. Firm and tightening up, with plenty of grip and leafy elements on the back end. Best from 2022 through 2033. 3,750 cases made.
Flot og meget lækker Chianti-rødvin, tør, med god frugt og fint integrerede fadnoter. Lad den gerne ligge endnu nogle år.