Vin til lam

Når du skal vælge vin til lam, så tænk på, hvor kraftig en ret vi har med at gøre. Ofte tilberedes retten med store mængder krydderier og hvidløg. Når man skal sætte vin til så kraftfuld en ret, så skal man tænke stort. Vine med stor kompleksitet, kraft og fylde.

Barolo vil være et oplagt valg til lammekøllen, som har stået og stegt hele dagen. Barolo er så kraftfuld en vin, at den kræver modstand fra maden. Denne rødvin er fremstillet på Nebbiolo, som er en af de druer, der har højst indhold af både tannin og frugtsyre. Hvis man oven i købet tilbereder sin lammekølle med rødvin, så kommer tingene til at hænge endnu bedre sammen. Her kan anbefales en Barolo med god struktur og intensitet. Vil man virkelig forkæle sig selv og sine gæster, kan man tage en enkeltmarks-Barolo. Ellers vil Batasiolos Barolo klare opgaven på bedste vis.

Barolo, Beni di Batasiolo, Piemonte, Italien:
En vin der er klar i farven med teglfarvet kant. Nebbiolo giver ikke så stor farveintensitet, men lad dig ikke narre, her er intensitet i smagen. Duften byder på små fine røde kirsebær, blommer og krydderier fra fadlagringen. Denne er fremstillet traditionelt, dvs. med lagring på store gamle egetræsfade. Det tilfører rødvinen mere kompleksitet, men ikke decideret smag fra fadet. Smagen er intens, og man kan nemt blive overrumplet af den høje tannin og intense frugtsyre. Når disse ting kommer sammen med det rigtige mad, så blødes tingene op, og man får løftet niveauet på både vin og mad! Masser af rød frugt smyger sig om tungen og en kraftfuld intens eftersmag, vidner om vinens kvalitet. Strukturen i denne rødvin gør den oplagt som ledsager til lammekødet.

Alternativer kunne være andre vine med høj intensitet og fylde. Traditionelt byder Rhônedalen på gode vine til lammekød og en god Châteauneuf-du-Pape ville være en god oplevelse til lammet. Alternativt en Crozes-Hermitage eller Hermitage fra det nordlige Rhône. 

La Fagotière, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrig:
Stor fylde og en krydret garraiguestil som spiller lige op med de provencalske krydderier, vi ofte vil bruge på lammet. 

Domaine Belle, Les Pierelles, Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrig:
Stor saftighed og renhed i frugten spreder sig flot i munden og man bliver charmeret af den cremede struktur og store kompleksitet. Fylde pakket ind i fløjlshandske.

Den Nye Verden byder også ind med rigtig mange gode rødvine til lammekødet. Malbec fra Argentina har kraften og saften, især hvis man vælger at grille sit lam. Shiraz fra Australien vil også gå godt med lammeryg og de mere fine udskæringer. Tilbereder man sit lam i den mere krydrede stil, så vil 2 druer som Carmenere fra Chile eller Pinotage fra Sydafrika give gode valgmuligheder i matchet. 

Aruma, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Mendoza, Argentina:
Stor fylde og den tyngde som kendetegner stor Malbec fra Argentina. 

Viña Tarapacá, Carmenere, Gran Reserva, Maipo Valley, Chile:
Stor kompleks vin med typisk urtet præg fra Carmenere-druen og masser af intensitet til at følge en voldsomt krydret lammeryg. 

Rigtig god fornøjelse med din lammekølle og rødvin!

 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet