En elegant Tempranillo fra Bodegas Santa Rufinas egne vinmarker i D.O. Cigales, Valladolid. Kraftfuld og energisk i smagen, velstruktureret og fyldig.
Vinen fremstår med en flot rubinrød farve i glasset med lilla, næsten blålige reflekser. Duften, som er yderst tiltalende og aromatisk, er intens og fyldt med frugt. Den rige frugt fra duften går igen i smagen blandet med noter af eg, krydderier og vanilje. Den samlede oplevelse er en velbalanceret vin med god struktur og en behagelig eftersmag.
Server vinen til et udvalg af spanske pølser, grillet kød eller rødt kød.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Vinen er lavet på 100% Tempranillo, som dyrkes på vinstokke, der er 30-40 år gamle. Selvom en del af vinfremstillingen er mekaniseret, foregår høsten i hånden, hvor druerne udvælges nøje netop for at sikre bedre kvalitet i det færdige produkt. Høsten starter i slutningen af september efter adskillige analyser af druerne for at afgøre druernes modenhed. Klaserne klippes med nænsomhed af i hånden og transporteres til vineriet hurtigst muligt for at bevare druerne så intakte som muligt. Efter ankomst til vineriet foretages yderligere en nøje udvælgelse af de bedste drueklaser, som afstilkes og presses let. Druemost og -kvas hældes på rustfrie ståltanke, hvor den alkoholiske gæring foregår ved kontrolleret temperatur på mellem 28 og 32C i løbet af ca. 10 dage. Vinen sies fra kvaset, hvorefter den malolaktiske gæring foregår ved 19-22C. Efter endt gæring lagres vinen 14 måneder på egetræsfade.
Bodegas Santa Rufina ligger i Cubillas de Santa Marta i Valladolid og hører under oprindelsesbetegnelsen D.O. Cigales. Firmaet er et familieforetagende, som blev grundlagt i 1997. Deres vine kom dog først på markedet i 2003. Vinhuset har over 90 ha vinmarker, hvoraf 80% er beplantet med Tempranillo, 10% med Merlot, 5% med Cabernet Sauvignon og de resterende 5% med de to hvidvinsdruer Verdejo og Albillo. Vinmarkerne ligger alle omkring vineriet, hvilket reducerer transporttiden fra druerne bliver høstet til de modtages og bearbejdes på vineriet. Jorden består af sand, kalksten og hvidt ler. Både klimaet med høje temperaturforskelle fra nat til dag og de stenede jordbundsforhold, som i løbet af natten afgiver den varme, som jorden har suget til sig i løbet af dagen, gør vinmarkerne særdeles velegnede til dyrkning af druer.
Her er vi helt oppe at ringe. Dette er en ualmindelig dejlig rødvin med duft af solbær og brombær og med lækker smag af moden frugt. Eftersmagen er lang med noter af chokolade og kaffe. En rigtig hyggevin til en sen aften - eller til sammenkogte (kød)gryderetter.
Tempranillo fra nordspanske Cigales. Flot let krydret næse. Velbalanceret med rund og bløde tanniner. Imødekommende med en pæn friskhed og længde. 90 point.
Cigales er et lille vinområde i Catilla y Leòn - som kan fremstille store rødvine, som fx denne, der dufter af syltede blå blommer, mandler, kakao, vanille og kanel og har en bred, blød og aromatisk smag med god frugt og krydrede noter i den lange eftersmag. En vin mange vil kunne lide...
Dette er en helt igennem lækker rødvin, som har fået bløde, afrundede tanniner ved at fadmodne i 14 måneder på franske og amerikanske fade. I duften er der mørk chokolade og kirsebær, mens smagen er fuld modne bær - især brombær og solbær - samt en tilpas syre til mad. Det er en vin, mange vil kunne lide - og en vin, der spænder vidt, når det gælder mad.
Vin på tempranillo fra Cigales. Mørke krydrede noter. Flot koncentration og struktur. Brombær, tobak, mocca og vanilje i smagen. Ganske intens med en lang krydret afslutning. 90 point.
Det er faktisk ikke så ofte, at det nordspanske område Cigales for alvor gør sig bemærket med spændende rødvine. Det er oftest rosé-vine, der har succes her, men denne Vina Rufina gør enhver tvivl til skamme – Cigales KAN godt lave lækre rødvine. Det er krydret og med en temmelig sprælsk duft, det vi mødes med fra denne Tempranillo-vin. Men samtidig gemmer vinen på en enormt flot og helstøbt smagsoplevelse. Her er bløde frugtnoter og temperamentsfulde krydderier, der gør vinen til en spændende og overraskende lækker oplevelse.
Cigales er en appellation i den spanske provins Valladolid, som ligger i regionen Castilla y Leon i den nordlige del af Spanien. Og det er fra Cigales denne skønne rødvin stammer. Den dufter af aromatisk tobak og te og har en harmonisk smag med lige dele krydderier og frugt og med en fløjlsblød afslutning med afrundede tanniner. Tilbudsprisen er yderst attraktiv.
Tempranillo fra Cigales i det nordlige Spanien. Mørke kaffenoter i duften. Masser af fadpræg og en flot koncentration. Brombær, chokolade, mocca og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning.
Pæn og fyldig spansk vin med let støvet næse og tæt mund med bløde tanniner og pæne mængder lakrids, peber, vanilje og bitter chokolade pakket ind i afdæmpet syre.
En meget flot og lækker rødvin... Den har varm, fyldig og tæt smag med tilpas krydring, bløde tanniner og fint integrerede fadnoter. Lang eftersmag. Nyd den til en god bøf eller gryderet.