Vinsøger

Pris i kr.

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

58.80

Indhold (cl.)

6000

 
 
 
Milianti Aglianico, Beneventano IGT
Klik for at zoome

Italien - Campania

Milianti Aglianico, Beneventano IGT

Milianti smager som Amarone, og er fremstillet i det sydlige Italien, hvor klimaet giver top modne druer! Aglianico-druen har kompleksitet som Nebbiolo, og er her lavet i en meget saftig og fyldig udgave.

Området:
Milianti fremstilles ud fra de kvaliteter forbrugerne efterspørger, og byder derfor på mange af de samme elementer, som man møder i Amarone.

Aglianico er en drue, som trives godt i det varme klima i det sydlige Italien. Druen stammer oprindeligt fra Grækenland, hvor den stadig findes. I Syditalien findes Aglianico-druen i flere forskellige områder, og skaber vine med stor variation. Beneventano er områdets navn, et underområde i Campanien i det sydlige Italien, hvor der arbejdes intenst med Aglianico-druen.

Vinen:
Denne kraftfulde rødvin fremstilles på druer, der er høstet optimalt modne. Efter en lang udblødning af mosten, for at øge farve og smagskompleksitet, gæres vinen. Gæringen foregår ved kontrolleret temperatur, for at bevare frugt og druetypicitet i den endelige vin. Vinen lagres traditionelt i store træfade, for at samle sig og få øget tætheden i smagen.

I glasset:
Milianti fremstår flot rød i glasset med en levende intens duft af roser, røde kirsebær, blommer og mørk chokolade. Smagen er fyldig med en anelse sødme, der er med til at give vinen en god fylde. Smagen byder på noter af chokolade, solbær og tobak.

En kraftfuld balanceret rødvin der vil passe godt til italienske retter med intens smag.

Serveres ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2015
AOV.dk - 5 stjerner - "Kamfer, mørk solmoden frugt. Brombær og "kongen af Danmark". Sødmefuld og meget smidig vin som vil appellere til de fleste. God til festbuffetten." (Marts 2017)

Luca Maroni - 92 point (24-03-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "En skøn vin... Den har fanget Syditaliens sol, og i den intense røde vin er der noter af chokolade, solbær og tobak, som fortsætter i eftersmagen." (Uge 12 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Italiensk pleaser med kirsebær og rosiner i den indsmigrende næse og noter af krydderurter, hvid peber, mokka og balsamico i den opulente mund. Et sikkert hit hos de fleste." (13-03-2017)

Årgang 2014
AOV.dk - 6 stjerner - "Dyb mørk frugt, ristet kaffe. Solvarm moden frugt af brombær, meget smidig vin. Let sødmefuld og mærkbar alkohol. Imponerende meget vin for pengene. Perfekt til festbuffetten." (Oktober 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En aromatisk rødvin med te og tobak i duften og med en fyldig, lækker smag med modne bær og god struktur. Vinen har et behageligt strejf af sødme. En vin, mange vil kunne lide... Drik den fx til kraftige kødretter og cremede, velmodnede oste." (Uge 37 / 2016)

AOV.dk - UGENS VINDER (Uge 35 / 2016)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Sødmefuld syditaliensk charmetrold med livlig næse med florale noter og cremet og særdeles indbydende let sødmefuld mund med præg af rosiner, svesker, kirsebær og chokolade som fortsætter ud i den lange let pebrede eftersmag." (29-08-2016)

Årgang 2013
AOV.dk - "UGENS VINDER" - "Druen Aglianico dyrkes i det sydlige Italien, og giver kraftfulde vine med finesse. Nogle kalder populært Aglianico for sydens Nebbiolo. Denne vin har været blandt ugens vindere i tidligere årgange." (14-04-2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Blød og sødmefuld italiensk pleaser med solbær og ribs i næsen og cremet mund med snert af solbærrom iblandet lidt hvid peber, kardemomme og skovsvampe..." (11-04-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En lækker og meget drikkevenlig rødvin, der hænger godt sammen. Bred og moden frugt, bløde tanniner, noter af kirsebær og blommer samt en lang eftersmag." (Uge 14 / 2016)

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" - "... Kirsebær, lakrids, violer i smagen. Fyldig og alligevel kølig i udtrykket med en flot balance og med et pænt syrebid i afslutningen..." (18-03-2016)

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" - "Vin på den spændende Aglianico-drue dyrket i bakkerne i det sydlige Italien. Kirsebær, lakrids og violer i smagen. En flot balance med et pænt syrebid i afslutningen..." (29-03-2014) / På Ekstra Bladets liste over de 10 bedste syditalienske vinkøb.

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat syditaliener med toner af cedertræ i næsen og kraftig sødmefuld og frugtintensiv mund med toner af peber og oregano..." (14-10-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Meget flot rødvin med liflig duft og en bred smag, god frugt, bløde tanniner og en lang eftersmag. En vin fuld af sol." (Uge 37 / 2013)

AOV.dk - 6 stjerner - "Oser af dyb mørk og klar frugt. Ristet kaffe. I smagen går den tindrende klare frugt igen, en dejlig rund og fuldkommen vin." (04-07-2013)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "Det er en kraftig syditaliensk vin med en sødme og rundhed Druen bag hedder Aglianico og kaldes ofte Sydens Nebbiolo. Drik den sammen med en pastaret." (24-04-2013)

Spis Bedre - ANBEFALET (April nr. 2014)

Årgang 2011
Ekstra Bladet - 5 stjerner / UGENS BEDSTE KØB - "Vin fra det sydlige Italien på den lokale Aglianico drue som ofte sammenlignes med Nebbiolo fra det nord Italien. Denne er dog noget mere frugtig med afrundede tanniner og en flot koncentreret vin med blommer, kaffe og chokolade i smagen. Til prisen et fund og fem store stjerner." (24-01-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "En flot og højoktan rødvin, der med sin intense frugt og mange procenter kræver en kødret med muskler." (Uge 31 / 2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Meget imponerende syditaliensk vin med intensive sødlige kirsebær og chokolade toner i næsten Amaroneagtig stil." (29-07-2012)

Den Korte Avis - 5 stjerner (02-01-2013) Bestseller2017

SPAR KR. 60,00 PR.FL. V. 6. FL.

Pr. stk. v. 6 stk.

59,75

Vejl. 119,75 pr. stk.

Køb stk.

Gå til kassen

AOV.dk AOV.dk
L.Maroni L.Maroni
VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0522027
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Campania,
Druer: Aglianico

Andre varer

 
 
 

SKJOLD BURNE VINHANDEL - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Skjold Burne Vinhandel er Danmarks største, ældste og stærkeste kæde af vinhandlere med ca. 60 selvstændige forhandlere over hele landet, der alle er vinspecialister. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, og har altid masser af gode tilbud på vin og spiritus med store besparelser for dig. Vi tilbyder alt fra hverdagsvine til skarpe priser, til dyre prisbelønnede vine fra de mest prestigefyldte områder og vinslotte overalt i verden, og sortimentet tæller rødvin, hvidvin, rosévin, portvin, dessertvin, champagne og mousserende vine, cognac, whisky, likør og spiritus af enhver art. Vores leverandører er håndplukkede, og tæller bl.a. eksklusiv eneforhandling i Danmark af verdens måske mest prestigefyldte vinhus Domaines Barons de Rothschild (Lafite), men også Niepoort portvin, Camus cognac, American Winery of the year 2011 – Wente Vineyards, Vinã Tarapacá fra Chile, Charles Mignon champagne, og mange flere. Mange af vores vine har modtaget flotte point i vintest og vinanmeldelser – det er din garanti for at du hos Skjold Burne kan købe kvalitetsvin til lav pris. I vores online webshop tilbyder vi dag til dag levering over hele landet. Hvis du vælger at bestille vin og spiritus produkter i webshoppen, tilbyder vi gratis fragt til en valgfri Skjold Burne forhandler i Danmark. Alle vores online tilbud kan du også finde i din lokale Skjold Burne butik. Hos vores Skjold Burne forhandlere sætter vi en ære i at yde den bedste service, står altid klar med ekspertråd om vin, og hjælper dig med at finde den vin du søger. Alle vores forhandlere er desuden specialister i både færdigpakkede og specialpakkede vingaver.

Hele sortimentet