30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Rocca delle Macìe, Pietra Pura, Mandus Primitivo di Manduria (2021)

Pr. stk.
130,00 kr.
Pr. stk.
130,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521495

Rocca delle Macìe, Pietra Pura, Mandus Primitivo di Manduria (2021)

Med Pietra Pura vinene ønsker Rocca delle Macie at vise det ypperste fra Salento-området. Områdets fine karakteristika med druer fra "indfødte" vinstokke i Salento er samlet i denne intense og frugtfyldte Primitivo di Manduria.

God til: Pasta og pizza, oksekød, and, ost - mild, ost - kraftig, svinekød


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Primitivo di Manduria
Smagsnoter
Blommer, røde bær, vanilje
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Puglia
Distrikt
Salento
Producent
Rocca delle Macìe
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
4
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L
Velegnet til
Pasta og pizza, oksekød, and, ost - mild, ost - kraftig, svinekød
Indeholder
Sulfitter

Frugtig og mediumfyldig

Vinen er smuk rubinrød i glasset med lilla reflekser. Duften er fyldig og intens og byder, som smagen, på noter af modne kirsebær, blommer, kakao og vanilje. En elegant og dejlig varm vin med en lang vedvarende eftersmag.

Særligt velegnet til simreretter med oksekød, vildt og tørre oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen03-07-2023
“En rigtig dejlig og harmonisk rødvin med god frugt, kakaobønne, vanille og en anelse bitter chokolade i både duft og smag. Eftersmagen slutter med en lille krydret note og afrundede tanniner. Plask gerne vinen over i en karaffel et par timer før servering - så folder den sig ud med al sin dejlige aroma.”

Fremstilling

Pietra Pura Mandus er lavet 100% på Primitivo di Manduria, som dyrkes i San Marzano-området i Salento i Apulien. Vinen gennemgår traditionel vinifikation, hvorefter den lagres 4 måneder på franske egetræsfade. Hele processen overvåges nøje af Zingarelli-familiens chefvinkyper, Luca Francioni.

Om producenten

Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve ”Le Macìe” vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 500 hektar i det Toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat ”diamanten” i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2019

— VinAvisen (03-05-2021)

Primitivo di Manduris ligger i Puglia nede på den italienske støvlehæl. Og her giver det varme klima kraft og koncentration til druerne. Det er netop en koncentreret og fyldig rødvin - men også en dejlig blød og harmonisk vin med moden frugt og varme krydrede noter - rosmarin, mild peber og strejf af ren lakrids. Eftersmagen er lang og med afrundede tanniner.

— Flaskehalsen (05-07-2021)

Den har bare noget særligt, når den lidt lakridsaftige fornemmelse understøtter den afstemte sødme, der er tydelig – men uden at den bliver for meget. Skal det være Primitivo fra Puglia, og skal vi ramme en pris i omegnen af de 100 kroner, så er det svært at finde noget bedre end denne, der kombinerer det solmodne og sødlige med en snert af elegance og robusthed.

— Ekstra Bladet (20-09-2021)

Mørk med masser af bagte bærnoter i duften. Koncentreret med en let sødmefuld smag af blommer, lakrids, krydderier og vanilje. Meget klassisk og man har balanceret sødmen fint med syren. Lang afslutning...

Årgang 2017

— Barego'mad (10-09-2019)

Syditalienske frugtbomber på druer som Primitivo, Aglianico og Negroamro har en stor plads i mit imprægnerede vinhjerte, så forventningerne til dette års julevin fra Skjold Burne har været ekstra høje. Vi skal helt ned i hælen af støvlelandet for at finde frem til de vinmarker, der har leveret råmaterialet til dette pragteksemplar af en Primitivo-vin. Området hedder Manduria, og tegner sig for nogle af de bedste Primitivo-vine i verden, hvilket denne vin er et mønstereksempel på. Her har jeg gået rundt og troet, at jeg efterhånden havde smagt diversiteten indenfor Primitivo-vine, men må blankt erkende, at jeg stadigvæk har noget tilgode. Sikke et brag af en vin. Allerede i glasset frembringer denne vin julelys i øjnene, og efter første nip kan man høre kirkeklokkerne ringe ind til julegudstjeneste. Halleluja … Er det allerede jul? – Tænk engang, at en Primitivo-vin kan have så mange lag, og være så nuanceret sideløbende med, at den rummer alle de eftertragtede kvaliteter som sødmefulde bær, chokolade og vanilje, som går rent ind hos mange danske vinelskere. I glasset byder Mandus på en intens mørk rubinrød farve, og en viskositet der langsomt smyger sig ned ad glassets sider som stuetempereret solsikkeolie. Duften er intens og flamboyant, og det er som om at nuancerne bare står i kø for at komme til fadet. I både næse og mund bliver du nærmest blæst bagover af Amarena-kirsebær, blommer og brombær ledsaget af chokolade, tobak, vanilje og nelliker. Smagen er ekstrem fyldig og tætpakket, og her får du rig mulighed for at opleve synlige tanniner, som sidder og råhygger sig i veloursofaen – godt underholdt af en portion velintegreret syre, som sammen giver det nødvendige modspil til de sødmefulde mørke bærfrugter. Afslutningen er intens og vedvarende, hvor de mange krydrede nuancer varmt og kærligt træder i karakter og kærtegner ganen. Denne Primitivo-vin er et unikum, som kan det hele uanset om den skal tage kampen op med andestegen eller forføre tante Lis i sofaen efter julemiddagen. Jeg er solgt – halleluja!

— Euroman (15-11-2019)

Vinhandlerkæden Skjold Burne har sørget for vin til de danske juleborde gennem mere end 90 år, og har også i år brugt netop disse erfaringer til nøje at udvælge et brag af et bud på, hvilken vin du skal servere til julemaden. Valget er faldet på en Primitivo, og vi skal helt ned i hælen af støvlelandet for at finde frem til de vinmarker, der har leveret råmaterialet til dette pragteksemplar af en vin. Området hedder Manduria og kan tage æren for nogle af de bedste Primitivo-vine i verden. Denne Primitivo-vin er et unikum, som kan det hele, uanset om den skal tage kampen op med andestegen eller forføre tante Lis i sofaen efter julemiddagen.

— Politiken (14-12-2019)

Tæt og let sødmefuld vin, der klarer kartoffeltesten og holder skansen uden at blive overdøvet. Har også nok syre og lidt julekrydderi til at klare kålen.

— VinAvisen (11-11-2019)

Årets julevin fra Skjold Burne er en rigtig julevin, fyldig, med en vis sødme og kraft, uden at være bamset. I smagen noter af blommer, røde bær, vanille og chokolade samt en fin sødme. En klassisk Primitivo, som kan klare alt fra and til rødkål.

— Flaskehalsen (09-12-2020)

Det er ikke umuligt at finde Primitivoer, der smager godt og nuanceret – men der kan være langt imellem dem. Denne syditaliener har ikke bare den velkendte bløde, sødmefulde og charmerende varme, men den har også en elegance, som giver en ekstra drejning på den samlede oplevelse. For mens Primitivo-vine kan drukne i sødme, overmodne frugter og til tider voldsomme krydderier, så er elementerne i denne vin behersket i en balance, der hæver niveauet fra de middelmådige Primitivoer til en vin, der rent faktisk er rigtig spændende og interessant. Her er en mere saftig og gennemtrængende syre, der sikrer modspil og robusthed over for de blødere og sødere sider. 88 point.

Årgang 2016

— DinVinGuide (07-11-2019)

Mørke, modne bærnoter i duften. Koncentreret og intens i smagen med let bagte blommer, julekrydderier og vanilje. Strejf af sødme i eftersmagen. Pæn balance og længde.

— Flaskehalsen (17-05-2018)

Søde syditalienske Primitivoer er nogle gange udfordret af, at der findes en del holdninger til, at det er lidt for unuanceret i den marmelade-ballade-agtige stil. Jeg går gerne mod strømmen og erklærer min kærlighed til druen – men alligevel får jeg med denne Mandus sat et nyt perspektiv i historien. For her har vi en vin, der viser, at mange Primitivoer virkelig er unuancerede – når man sammenligner med, hvad der åbenbart kan lade sig gøre. For mens den umiskendelige smag af vanille og søde bær, lækker sig flot ind over smagen her, så er der samtidig gjort plads til et væld af nuancer, der gør den til en friskere udgave af druen, end jeg er vant til. Det giver en helt anden klasse i vinen, for det bliver meget mere end bare frugtgrød. Smagsnuancerne står i kø, og der er tilmed både tanniner og syre på den lækre måde, der understøtter helheden. På den måde bliver Mandus til en regulær mums-vin.

— VinAvisen (22-05-2018)

En helt igennem dejlig rødvin med en kompleks duft af sveskeblomme, mørk chokolade, vanille og brombær. Smagen er intens, fuld af moden frugt og krydrede noter og med en fin forfriskende syre til slut. En vin, der har det hele, og som vil egne sig glimrende til kraftige kødretter.

— Ekstra Bladet (30-08-2019)

Mørke modne bærnoter i duften. Koncentreret og intens i smagen med let bagte blommer, julekrydderier og vanilje. Strejf sødme i eftersmagen. Pæn balance og længde. (89 point)

Årgang 2015

— VinAvisen (10-04-2017)

En indtagende rødvin med duft og smag af modne brombær og chokolade. Det er en vin med en hel del sødme - men også med et tilpas modspil fra tannierne. En vin, mange vil kunne lide, og en vin til det store ostebord, let krydrede pastaretter eller sammenkogte kødretter.

— FinansBureauet (13-03-2017)

Der var sejr til Syditalien, da FinanBureauet i denne uge tog en runde med alle mod alle. Pietra Pura Mandus Primitivo di Manduria 2015 hedder vinen. Den kommer, som navnet antyder, fra området omkring byen Manduria i det sydlige Italien, hvor Primitivo druen dominerer. Og vindervinen er på mange måder en ganske klassisk Primitivo, men bare på et niveau, som hæver den et pænt stykke over gennemsnittet. En opulent og flamboyant sag med peberkrydret næse, besnærende mund med intensive toner af tobak, mokka, peber og mørke kirsebær akkompagneret af en fint tæmmet syre og bløde tanniner og med en lang vaniljepræget eftersmag...

Anbefalede produkter