30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
479_PinotBlanc--CopyrightZVARDON-ConseilVinsAlsace.jpg

Chardonnay

Chardonnay er den absolut mest populære hvidvinsdrue og dyrkes over stort set hele verden. Vi har masser af lækker Chardonnay på lager; alt fra stor, hvid Bourgogne til flot oversøisk Chardonnay til skarpe priser, f.eks. fra Californien.

Du får fri fragt allerede ved 500 kr. Afhent gratis i din lokale Skjold Burne butik. Levering kun 1-2 hverdage. Og vi giver dig hele 30 dages fri returret! Se hele vores store sortiment af Chardonnay her

Chardonnay er en grøn drue, der bruges til at fremstille nogle af verdens største og mest komplekse hvidvine. Den folder sig bedst ud i Bourgogne, på den gyldne skråning - Côte d’Or. Derudover er den plantet utallige steder i verden og producerer hvidvin i mange forskellige typer. Det er absolut den mest plantede kvalitetsdrue til hvidvin.

Generelt vil det ofte være vine med fylde og blød karakter. Det er en drue, som kan behandles på mange måder, med fad, enten under gæring eller lagring. Derfor kan den også fremtræde forskelligt. Selve druen er ret neutral og derfor får den ofte en stor del af sin karakter fra måden, den er behandlet på. Terroir, altså hvor den er dyrket, behandling i kælderen og lagring, spiller alle en stor rolle for hvilke karaktertræk den udvikler.

Bedste eksempler kommer fra Bourgogne, med Meursault, Chassagne og Puligny i spidsen. Derudover fremragende eksempler fra det meste af verden, fra Chile til Tyskland.