30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering
Røde druer 1.png

Cabernet Franc

Cabernet Franc er meget mindre kendt og udbredt en søsterdruen Cabernet Sauvignon. Druen har dog potentiale til at blive til fremragende vine og til at bidrage til andre druer i blends. Især i Bordeaux bliver Cabernet Franc brugt meget til, at blødgøre venstrebredsvinene med meget Cabernet Sauvignon. Merlot indgår ofte også i mange af disse blends.

I Fronsac tæt på St. Emillion og Pomerol udgør Cabernet Franc hovedparten af blendet. Her bruger man også Merlot. Og i Loire laves vinene fra Chinon på 100% Cabernet Franc.

Cabernet Franc er blødere en Cabernet Sauvignon. Den har mindre tannin og farve. Den bidrager med en duft og smag af peber, tobak og hindbær.

I Canada bruges druen også til at lave rødvine 100% på denne drue, og man ser ofte Ice Wine lavet på Cabernet Franc.