Flagskibet af vin fra Thorn-Clarke. Her spares på intet for at frembringe en premium Shiraz rødvin fra familiens foretrukne terroir i Barossa Valley. En vin til den seriøse vinsamler og nyder.
Tæt og mørk i glasset. En duft der vokser op af glasset med mangfoldige noter. Her er stor intensitet med mørke frugter, mokka og mørk chokolade. Smagen er voldsom og meget fyldig med sorte kirsebær, blommer og krydderier. Tanninerne er bløde som fløjl, og giver en vin med lang eftersmag og stor dybde.
En god ledsager til kraftigt, gerne grillet, okse- og kalvekød.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Denne rødvin er sammensat af Shiraz-druer fra de bedste parceller, som Thorn-Clarke ejer. Fra de ældste vinstokke som giver den mest komplekse vin. De enkelte parceller vinificeres separat i åbne gæringskar, og mosten pumpes over 2 gange om dagen for at trække mest mulig farve og intensitet ud af skallerne. Efter første gæring hældes vinen på amerikanske egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring sker. Før blanding af de enkelte parceller lagres vinen i 18 måneder på franske egetræsfade. Kun de bedste parceller bruges til den endelige blanding.
Vinhuset Thorn-Clarke har fået tildelt "5 RED STARS" i The Halliday Wine Companion 2023. "5 RED STARS"-bedømmelsen gives kun til fremragende vingårde, der regelmæssigt producerer vine af eksemplarisk kvalitet og karakter. The Halliday Wine Companion anses som én af de bedste guides, når der anmeldes vingårde i Australien.
To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.
Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.
Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier - Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.
Stereotypical Oz Shiraz to some extent, the 2016 William Randell Shiraz is big, ripe and heavily accented by American oak. Cedar and vanilla notes blend with rich, plummy fruit, those sweet notes brought together and balanced by savoury dry tannins. It's a big-ass steak wine, one that will be appreciated by consumers at steakhouses around the world.
Intens i duften med sorte bær. Flot struktur og balance. Pæn syre og rank i udtrykket, selvom frugten er koncentreret. Masser af mørke krydderier, vanilje og flot, lang afslutning.
Intens i duften med sorte bær. Flot struktur og balance. Pæn syre og rank i udtrykket, selvom frugten er koncentreret. Masser af mørke krydderier, vanilje og flot, lang afslutning (93 point).
Super flot opulent og silkeblød australsk Shiraz i topkvalitet...alt hvad en sådan skal have af fuldmoden mørk frugt, peber, vanilje, mokka og lakrids i intensive mængder. Høj kvalitet.