30 dages fri returret
Fri fragt ved 500 kr. - Afhent GRATIS i butik!
Kun 1-2 hverdages levering

Thorn-Clarke William Randell Shiraz (2016)

Pr. stk.
339,75 kr.
Pr. stk.
339,75 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521365

Thorn-Clarke William Randell Shiraz (2016)

Flagskibet af vin fra Thorn-Clarke. Her spares på intet for at frembringe en premium Shiraz rødvin fra familiens foretrukne terroir i Barossa Valley. En vin til den seriøse vinsamler og nyder.

God til: Oksekød, kraftige krydrede retter, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Syrah/Shiraz
Smagsnoter
Brombær, mørk chokolade, blommer
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Australien
Område
South Australia
Distrikt
Barossa Valley
Producent
Thorn-Clarke
Serveringstemperatur
15-16°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
11-15 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
18
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.7 g/L
Velegnet til
Oksekød, kraftige krydrede retter, ost - kraftig
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Saftig og intens

Tæt og mørk i glasset. En duft der vokser op af glasset med mangfoldige noter. Her er stor intensitet i frugten, mest brombær og solbær. Der er noter af læder og vanilje fra fadlagringen. Smagen er voldsom og meget fyldig med solbær, sorte kirsebær, blommer og kaffenoter. Tanninerne er bløde som fløjl, og giver en vin med lang eftersmag og stor dybde.

En god ledsager til kraftigt, gerne grillet, okse- og kalvekød.

Serveringstemperatur: 15-16°C

— Wine Advocate01-09-2018
“Stereotypical Oz Shiraz to some extent, the 2016 William Randell Shiraz is big, ripe and heavily accented by American oak. Cedar and vanilla notes blend with rich, plummy fruit, those sweet notes brought together and balanced by savoury dry tannins. It's a big-ass steak wine, one that will be appreciated by consumers at steakhouses around the world.”

Fremstilling

Denne rødvin er sammensat af Shiraz-druer fra de bedste parceller, som Thorn-Clarke ejer. Fra de ældste vinstokke som giver den mest komplekse vin. De enkelte parceller vinificeres separat i åbne gæringskar, og mosten pumpes over 2 gange om dagen for at trække mest mulig farve og intensitet ud af skallerne. Efter blanding af de enkelte komponenter lagres vinen i 22 måneder på helt nye egetræsfade. Halvdelen af fadene er amerikanske, og den anden halvdel er franske. Dette er for at kombinere det bedste af de 2 verdener i denne vin.

Om Producenten

To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsentere seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.

Barossa Valley er beliggende i South Australia, og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.

Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier - Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2010

— FinansBureauet (15-12-2014)

Super flot opulent og silkeblød australsk Shiraz i topkvalitet...alt hvad en sådan skal have af fuldmoden mørk frugt, peber, vanilje, mokka og lakrids i intensive mængder. Høj kvalitet.

Anbefalede produkter