30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Cossart Gordon Welsh Brothers Full Rich Madeira

Pr. stk.
120,00 kr.
Pr. stk.
120,00 kr.
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 2011003

Cossart Gordon Welsh Brothers Full Rich Madeira

Welsh Brothers Full Rich Madeira er en lækker madeira der har sødme og lægger sig blødt om tungen.

God til: Dessert, ost - mild, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Tinta Negra
Smagsnoter
Chokolade, egetræ
Alkohol og indhold
17.5 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Madeira
Producent
Cossart Gordon
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
3
Type af fad
Amerikansk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
112 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - mild, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Mediumfyldig og med god smag

Mørk kastanjefarvet i glasset med gylden kant. Duften er fyldt med tørrede frugter, træ og karamel. Smagen er medium fyldig med en god sødme. Her er noter af egetræ fra fadlagringen og chokolade.

Serveres til bløde oste, frugt- og chokoladedesserter eller kager.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Welsh Brothers Full Rich er lavet på Tinta Negra-druen. Mosten gærer med skindet med naturligt gær ved en kontrolleret temperatur på mellem 24ºC og 26ºC i rustfrie ståltanke. Efter ca. 48 timer, når mosten har opnået den ønskede sødme, tilsættes alkohol, hvorved gæringen stoppes. Herefter hældes vinen på såkaldte "estufa"-tanke, hvor vinen over 3 måneder gennemgår en opvarmningsproces, som foregår ved en temperatur mellem 45ºC og 50ºC. Efter "estufagem", som opvarmningsprocessen kaldes, lagrer vinen 3 år på amerikanske egetræsfade. Vinen klares og filtreres inden endelig aftapning.

Om producenten

Øen Madeira ligger ud for Portugals kyst og er ikke mere end 732 km2 med 400 hektar vinmarker. Klimaet er naturligvis præget af kraftig blæst fra havet. Vinmarkerne er anlagt i det bjergrige terræn på små terrasser og jordbunden er præget af vulkansk jord med meget basalt.

Cossart Gordon & Co blev etableret i 1745 og er det ældste vinfirma på Madeira. Francis Newton sejlede fra Skotland og ankom til Madeira den 12. september 1745, hvor han grundlagde firmaet. Madeira fremstilles ved, at druemosten påbegynder en normal gæringsproces, som stoppes ved at tilsætte 96% alkohol. Alt efter hvornår denne fortificering sker, får man afgjort hvor sød vinen skal være.

Anbefalede produkter